Sultanahmet'te polis karakoluna girerek bombalı saldırı düzenleyen kişinin kimliği ortaya çıktı. Yabancı biri değil...
Sultanahmet'te polis karakoluna girerek  bombalı saldırı düzenleyen kişinin kimliği ortaya çıktı. Canlı bombanın kimliği daha önce duyurulan Elif Sultan Kalsen olarak açıklandı.

DHKP-C üyesi olan Kalsen’in ismi daha önce de sık sık gündeme gelmişti. İlk olarak Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit olduğu  saldırının ardından “9  canlı bomba aranıyor” haberiyle gündeme gelmişti Kalsen.




'Canlı bomba değilim' demişti!

İki yıl önce fotoğrafı ve isminin gazetede yayınlanmasının ardından Kalsen bazı emniyet müdürleri ve dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kalsen adliye önünde basın açıklaması yaparak, “Bizi  canlı bomba ilan ettiler. Bunun kaygısını yaşıyoruz. Buraya geldik ama çıktığımızda ne olacak bilmiyoruz. Ben 3 ay önce tahliye olum, açıktan faaliyet yürütüyorum. Bizi Katletmek istiyorlar” demişti.  

Kalsen’in ismi daha sonra ise avukatlara yönelik yapılan  DHKP-C soruşturmasında geçti. Hayata Dönüş operasyonunda cezaevinde görevli bir binbaşının öldürülmesi talimatını verdiği, tetikçi olarak seçilen örgüt üyesine atış talimi yaptırdığı iddia edilen Kalsen, tutukanmıştı.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırıya ilişkin “Kahraman emniyet görevlileri kendilerini feda etme pahasına bu saldırının daha büyük ziyatla sonuçlanmasını engelledi” dedi.

Ablası da kendini yakmıştı

Canlı bomba Elif Sultan Kalsen’in ablası Fidan Kalsen’in de 19 Aralık 2000 yılında cezaevlerine yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için Çanakkale Cezaevi’nde kendisini yaktığı ve yanarak öldüğü ortaya çıktı.