Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi'ni kana bulayan canlı bomba vahşetinin ardından ortaya çıkan sis perdesini aralamak için önceki gün manşetten HDP'ye sorular yönelten STAR, üzerine yoğunlaştığı noktalarda haklı çıktı.

Patlamanın ardından 4 savcı eşliğinde araştırma yapan olay yeri inceleme, alanın her noktasını didik didik araştırarak bombacıya ait ipuçlarına ulaşmaya çalışmıştı. Ancak canlı bomba Abdurrahman Alagöz'e ait kimlik olay yerinde bulunmamıştı. Canlı bombaya ait bulunamayan kimlik, patlamadan 14 saat sonra HDP'liler tarafından "olay yerinde bulduk" denilerek polise teslim edildi. Canlı bombanın kimlik bilgileri ile kimliğe ait görüntüleri ilk olarak DİHA ile PKK'nın yayın organı Fırat Haber Ajansı yayınladı.

4 savcı ve polisler incelemişti

Bombalı saldırının ardından olaya ilk olarak çevredeki vatandaşlar ve polis müdahale etti. Şanlıurfa ile çevre illerden gelen ambulanslarla yaralılar hızlıca hastanelere nakledildi. Hayatını kaybedenler olay yerindeki tespitlerin ardından Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olay yeri inceleme ve uzman ekipler, dört savcı eşliğinde saatlerce patlamanın meydana geldiği Amara Kültür Merkezinde detaylı incelemeler yaptılar. Uzman ekipler, savcıların eşliğinde tüm delilleri topladı. Kültür merkezinin bahçesi santim santim tarandı ve kayda alındı. Olay yerinde bulunan her türlü kişisel eşya ve materyal tutanaklara geçirildikten sonra incelenmek üzere torbalara konuldu. Ancak bombacıya ait kimlik bulunmadı! HDP'lilerin bulunamayan kimliği nasıl bulduğu ve neden 14 saat beklettikten sonra polise teslime ettiği ise HDP'ye dönük kuşkuları arttırdı. 

HDP 14 saat bekledi!

Patlama 20 Temmuz günü saat 11:50'de meydana geldi. Ancak Canlı bomba Abdurrahman Alagöz'ün kimlik kartı 21 Temmuz saat 03:00 sularında polise teslim edildi. Yani canlı bomba Alagöz'ün kimliği olaydan tam 14 saat sonra HDP'liler tarafından "olay yerinde bulduk" denilerek polise teslim edildi.

DEMİRTAŞ'I TERLETEN SORULAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç'taki patlamaya ilişkin komplo iddiaları ve karanlıkta kalan şüpheli noktaları manşetine taşıyan STAR'ın sorularını cevaplandıramıyor!

HDP'YE TÜRK BAYRAKLI CEVAP

Suruç'taki patlamada hayatını kaybeden 31 kişi arasında sadece Nuray Koçan'ın cenazesi Türk bayrağına sarıldı. Cenazeyi istismar edecek gruplara izin vermeyen aile, bu gruplara "bizi acılı günümüzde yalnız bırakın" mesajı yolladı.


Kaçma cevap ver

Patlamadan sonra HDP'nin olayla ilgili cevap vermesi gereken pek çok karanlık nokta yanıt bekliyor. SGDF'lilere destek sözü verip, İstanbul, Ankara gibi bir çok yerde beraber hareket eden HDP'li vekillerle yöneticiler, neden son anda Suruç'taki basın açıklamasına katılmadılar? HDP, patlamanın meydana geldiği alanda polisin arama yapmasını neden engelledi? Suruç Belediyesi'ne ait Amara Kültür Merkezi'ndeki güvenlik kameralarının HDP tarafından karartıldığı iddiaları doğru mu? Patlamadan sonra HDP'lilerde çıkan canlı bomba Abdurrahman Alagöz'e ait kimliğe nasıl ulaşıldı, neden 14 saat sonra polise teslim edildi?