Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 27 Kasım 2015'ten bu yana tutuklu olan Can Dündarve Erdem Gül'ün başvurusunu karara bağlamıştı.
Yüksek Mahkeme, Dündar ile Gül'ün, Anayasa'nın 19. maddesinde düzenlenen ''kişi hürriyeti ve güvenliği'', 26'ncı maddesinde düzenlenen ''düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti'' ve 28'inci maddesinde düzenlenen ''basın hürriyeti'' haklarının ihlal edildiğine karar vererek, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye göndermişti. 
Kararın oy çokluğuyla alındığı, Anayasa Mahkemesi üyeleri Hicabi Dursun, Kadir Özkaya ve Rıdvan Güleç'in ret yönünde oy kullandıkları, genel kurula katılan diğer 12 üyenin ise ihlal yönünde oy verdiği belirtilmişti. 
92 GÜN SONRA TAHLİYE KARARI ÇIKTI
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararının ardından, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün 92 gün sonra tahliyesine hükmetti. 
YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tahliyelerine karar verdiği Can Dündar ve Erdem Gül hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.