Hükümet, “Alevi Açılım Paketi” üzerinde son rötuşları yaparken, AK Parti'de Başkanlığını Selçuk Özdağ'ın yaptığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığına getirilen Alevi kökenli Yalçın Özdemir çalışmalarına başladı. İlk işinin, Alevi dedeleri ve akademisyenlerinden oluşan bir komisyon kurulması olacağını vurgulayan Özdemir, tüm yurtta Alevileri dinlemeye, onlarla hasbihal etmeye, hemhal olmaya çalışacaklarını söyledi. Hükümetin Eylem Planı'nda cemevlerine yasal statü kazandırmak olduğunu hatırlatan Özdemir “Adalet Bakanlığı'nda bununla ilgili çalışmalar yapılıyor" dedi. 
24 SAAT HİZMET VERİLECEK
Çalışmalarına bugünden itibaren fiili olarak başlayacağını belirten Özdemir “Alevi yurttaşlarımız 24 saat AK Parti'nin kapısından girip, sorunlarını, problemlerini anlatabilecekler. Atama derdinden tutun da, 'haksızlığa uğradık' diyenlere kadar her Alevi, AK Parti'nin eşiğinden geçecek” dedi.

AK PARTİ'YE YÖNELİYORLAR
'CHP, Alevilerin partisidir' denilmesinin çok doğru olmadığını söyleyen Özdemir Alevilerin en az yüzde 2 oyunun AK Parti'ye gittiğini belirtti. 1 Kasım seçimlerinde de pek çok Alevinin, AK Parti'ye oy verdiğini ifade eden Özdemir şöyle devam etti: “Aleviler, CHP'nin arka bahçesindeki konumlarından uzaklaşmak üzereler. Bizim samimiyetimizi görüyorlar."

PARALEL YAPI PROVOKE ETTİ
Özdemir AK Parti'nin bir zihniyet dönüşümü sağladığını ve Alevileri dinleyerek çözüme odaklandığını vurgulayan Özdemir “Bugüne kadar çözülememesinin nedenlerinden biri, Paralel Yapı'nın 'cami-cemevi' projesiyle AK Parti'nin Alevi açılımını provoke etmesi ve baltalamasıdır. Cami-cemevi projesi için Ankara-Tuzluçayır gibi yüzde 98'i Alevi kökenli vatandaşlarımızın olduğu yerin seçilmiş olması bile başlı başına bir provokasyondur” diye konuştu.