İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan, son günlerin en çok tartışılan gündem maddesi haline gelen araba cam filmleriyle ilgili son dakika açıklaması yaptı...
"Cam filminde yeni bir düzenlemeye gidiyoruz" diyen Bakan Soylu, "Konu netleşinceye kadar cam filmi cezası kesilmeyecek" dedi. 
Bakan Soylu şöyle konuştu: "Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde böyle bir uygulama yapmıyoruz. Trafik cezası bu konuda kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar. Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek."
BİR TANE CEZA KESİLMEYECEK...

"Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik" diyen bakan Soylu "Talimat verdim ben. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Yaklaşık 20 yıldır devam eden ama 4-5 yıllık serencamını burada anlatmaya çalıştığım bu cezalar kesilmeyecek diye talimat verdim" ifadelerini kullandı.

"Yapılacak nedir?" diye soran Bakan Soylu şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Karayolları trafik kanunundaki maddeyi kaldıracağız. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığıyla da eşgüdüm içinde bir standardizasyon getirilecek. AB regülasyonları var bu konuda. Bir standardın sağlanması. İki, denetimlerin nasıl sağlanacağı... AB diyor ki ön ve yan camlarda yüzde 70 güneş ışığının geçişini sağlayacak şekilde yapmalısınız. Buna ait bir serbestiyet sağlanacak ama belli standartlara göre olacak. Bunu 2 yerde denetleyeceğiz; bir trafikte, ikincisi muayene istasyonlarında denetimi yapılacak."
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cam filmi yasağının yanlış olduğunu belirterek, konuyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini belirtmişti. 
TERÖRLE MÜCADELE NEDENİYLE YASAKLANDI
Araçlara cam filmi takılması önce serbest bırakılmış ancak daha sonra yapılan düzenleme ile yasaklanmıştı. Terörle mücadele gerekçesiyle alınan bu karar kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.
Cam film cezası ne kadar? 
Araç muayenesinde cam film geçen hafta ağır kusur kapsamına alınmıştı. Aracına cam film taktıranlara da 427 lira para cezası kesiliyor. Araçtaki cam filmler söktürüldükten sonra da tekrar muayeneden geçmek gerekiyor. Cam filmin tek istisnası ile orjinal fabrika üretiminden camların bu şekilde çıkmış olması. Bu da lüks araçlarda bulunan bir ayrıcalık.