Olay, Ağustos ayında merkez Palandöken ilçesi Hacısalihefendi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde meydana geldi. R.B., polise giderek eşinin kendisini başkalarıyla para karşılığı ilişkiye zorladığını ve tehdit ettiğini öne sürererk şikayetçi oldu. Eşinin 1.5 yıldan bu yana evlerine değişik tarihlerde erkek getirdiğini anlatan R.B., şöyle dedi:
"Eşimle 15 yıl önce evlendik. Evliliğimizden 2 çocuğumuz var. Kocam beni para karşılığı başkalarıyla birlikte olmaya zorlayıp tehdit ediyor. Başka erkeklerle ilişkiye girmemden zevk aldığını söyledi. İlişkiye girmediğim zaman ’Evden çıkmama cezası’ veriyor. Telefonla da görüntülü olarak arayıp evde olup olmadığımı kontrol ediyor. Getirdiği kişilerle ilişkiye girerken kendisi de pencereden izleyip mastürbasyon yapıyor. Ş.A. ile girdiğim ilişkilerden 150-200 lira aldığını, H.Y.’den de cep telefonu aldığını gördüm. Kocama, ’Namusumla çalışmak istiyorum’ deyince, ’Çok çalışmak istiyorsan gel seni geneleve götüreyim. Ben istiyorsam çalışacaksın’ diyordu. Eşim beni çaresizce bırakarak fuhuş ortamında çalıştırmıştır. Yaşadıklarıma daha fazla dayanamayıp ablama anlattım. O da polise gitmemi söyledi. Polislerin bu tür olaylara baktığını bilmiyordum. Polisi arayıp beni kurtarmalarını söyledim. Kocamdan şikayetçiyim."

Eşinin şikayeti üzerine gözaltına alınan bir şirkette şoför N.B., suçlamaları kabul etmedi. N.B., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

’Tehdit kullanarak eşiği fuhuşa teşvik, fuhuş yaptırmak ve aracılık etmek’ suçundan Erzurum 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkarılan N.B., suçlamaları kabul etmedi. N.B., 1.5 yıl önce eşinin kendisini yakın arkadaşı Filiz ile birlikte olduğu sırada yakaladığını belirterek, şu iddialarda bulundu:

"İş arkadaşım Ş.A.’nın numarasını karıma verip ’Aldatabiliyorsun al bu en yakın arkadaşımın numarası bununla aldat’ demedim. Filiz ile birlikte olduğum dönemde ona cep telefonu ve hat alıp verdim. Eşime yakalandıktan sonra bunları istedim. 2 ay kadar Filiz ile görüşmedik. Daha sonra Filiz beni aradı ve ’Sen çok iyi birisin arkadaşıma yanlış yaptım. Senin bir arkadaşın varsa onunla tanıştır beni’ dedi. Kendisini Şahin ile tanıştırdım. Daha sonra Filiz beğenmediği için ayrılmış. Bir gün kahvede otururken yine Filiz aradı. Arkadaşım Hanifi yanımdaydı. Telefonda beni yanına çağırdı. ’Yanındaki kim çok hoşuma gitti bizi tanıştırsana’ dedi. Ben de Filiz’e Hanifi ağabeyin numarasını verdim. Hanifi ağabeye de ’sen çapkınlık yapmak istiyorsun’ dedim ve durumu anlattım. İddia edildiği gibi eşimi ’Filiz’ diye tanıtıp arkadaşlarımla birlikte olmasını sağlamadım. Eşim bir gün beni arayarak Ş.A.’yı aradığını akşam grup seks yapacağımızı söyledi. Eşimin tatmin olması için bu teklifi kabul ettim. Eşimden seksi iç çamaşırları giymesini istedim. Fakat ben bu ilişkiyi sonradan kabul etmedim ve görüşme olmadı. İddia edildiği gibi evimde girdikleri cinsel ilişkiyi izlemedim. Eşim sürekli benden boşanmak istediğini söylüyordu. Bu yüzden iftira attı. Kendisi lüks yaşamayı seven biriydi. Çocukları anneme bırakıp sürekli başka yerlere gidiyordu. Şahin ve Hanifi ile görüşüp görüşmediğini bilmiyorum. Kimseyi fuhuş amacı ile evime götürmedim. Çocuklarımdan haber alamıyorum."

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ş.A. ise, kendisini arayan kadının Naci’nin komşusu olduğunu söylediğini, onun evine gitmediğini söyledi. ’Filiz’ olarak tanıdığı kadınla 3-4 kez birlikte olduğunu ileri süren Ş.A., "Ben kıskanç bir adamım Filiz ile yaşadıklarımı kimseye söylememesini istedim. Birlikte olduğumuzda 400, 200 ve 100 lira verdim" diye konuştu.

Mahkeme mağdur ve diğer tanıkların dinlenmediğini olduğunu göz önünde bulundurarak N.B.’nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.