Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yapılan gösterilerde Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüyle ilgili düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyona, Çevik Kuvvet, İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerinden 800 polis katıldı.

Okmeydanı ile Beyoğlu ve Sultangazi'de 25 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların DHKP-C terör örgütü üyesi olmaktan emniyette kaydının bulunduğu öğrenildi.

Adreslerde yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 kuru sıkı tabanca ve tabancalara ait 82 mermi ele geçirildi.

Cenaze töreninin ardından çıkan olaylarla ilgili görüntüler basına dağıtıldı

Öte yandan, Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı'nda çıkan olaylarla ilgili MOBESE ve güvenlik kamerası görüntüleri İstanbul Emniyet Müdürlüğünce basına dağıtıldı.

Kayıtlarda, göstericilerin taşla ve sopayla çevreye zarar verdikleri, iki göstericinin elinde de pompalı tüfek ve tabanca olduğu görülüyor.