Burak Can Karamanoğlu’nun vurulduktan hemen sonra çekilen görüntüleri ortaya çıktı.
Berkin Elvan eylemleri sırasında Okmeydanı’nda bir grubun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun vurulduktan hemen sonra çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Başından yaralanan Karamanoğlu’nun kan revan içerisinde olduğu ve olayın hemen ardından çevredekiler tarafından karga tulumba taşındığı görüldü.

Olay dün gece Okmeydanı Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağında meydana gelmişti. İki grup arasında başlayan sözlü sataşma daha sonra silahlı kavgaya dönüşmüş, olay sırasında vurulan Burak Can Karamanoğlu isimli genç hayatını kaybetmişti.

OLAY ANININ HEMEN ARDINDAN YAŞANANLAR KAMERAYA TAKILDI

Burak Can Karamanoğlu’nun vurulduktan hemen sonra çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Olaydan saniyeler sonra bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekilen görüntülerde, Karamanoğlu’nun kan revan içerisinde kaldığı gözlendi. Bu görüntülerin ardından Karamanoğlu’nun son görüntüleri bu kez sokak arasındaki bir işyerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Burada kayda geçen görüntülerde; eylemcilerin hava-i fişek ve taşlı saldırılarının yoğun şekilde devam ettiği sırada Karamanoğlu’nun yaralı vaziyette karga tulumba taşındığı görüldü.

ACILI BABADAN ANLAMLI MESAJ

Öte yandan, öldürülen gencin babası, çok anlamlı mesajlar verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Halil Karamanoğlu, “Ben akşam evde yemek yedim, oturuyordum oğlum işten geldi. Ben daha sonra dışarı çıktım. Annesine demiş ‘ben dışarı çıkıyorum.’ Annesi de ‘dışarıda olaylar var çıkma’ demiş. Yalnız bizim olduğumuz mevkide olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönüktü. Onlar toplu halde geliyor, bunlar da 3 arkadaş kol kola girip onları gözlüyorlar. O grup bizimkilerin üzerine geliyor. Her şey 10 dakika da oluyor. 10 dakikada kör kurşun geliyor, isabet ediyor. Kurşun eylemcilerden gelmiş. Bizimkiler sadece merak edip bakıyorlar. Zifiri karanlıkta mermi geliyor, olduğu yere yığılıyor. Kurşun bir taraftan girmiş, diğer taraftan çıkmış” dedi.

ASKERDEN YENİ GELMİŞ

Oğlunun 3 ay önce askerden geldiğini ifade eden baba, “Benim hiçbir tarafla ilgim yok. Bizler Türk’üz, vatanımız tek. Bu olayları biz tasvip etmiyoruz. Bir çocuğu ileri sürerek ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamlı yok. 15 yaşındaki bir çocuk mu ölmeseydi Türkiye’yi kurtarıyordu. Onu bahane edip bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı’nda kırmadıkları yer kalmadı. Herkesin evladı var. Bugün benim canım yanıyor, yarın başkasının yanar. Bu gençlere yazık” diye konuştu.

Sağduyu çağrısında bulunan Halil Karamanoğlu, “Hep bir, beraber olacağız, bu ülkeyi kimseye böldürtmeyeceğiz. Biz Türk’üz, Müslüman’ız, bu ülkeyi Türk’ten başkası idare edemez” şeklinde konuştu.