Aşdağul beldesinde 30 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından Ak Parti İl  Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayıldı.

Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis  üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin  içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı, sandık  kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlendi.

1 OY FARK VARDI
Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK  Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim  kurulu, geçersiz sayılması gereken Oyun, hangi partiden düşüleceğinin tespit  edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığında  toplantı yapıldı.

1 HAZİRAN'DA YENİDEN SEÇİM
İtirazların da değerlendirildiği toplantıda, belediye başkanlığı  seçimlerinin iptal edilmesine hükmeden kurul, Aşdağul beldesinde belediye  başkanının belirlenmesi için seçimin 1 Haziran'da tekrarlanmasına hükmetti.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, itirazları üzerine İlçe Seçim Kurulu'nun, Aşdağul Beldesi'ndeki  seçimleri iptal ettiğini söyledi.

Ceylan, Sungurlu'da belediye başkanlığı, İskilip ve Uğurludağ  ilçelerinde ise il genel meclisi seçimi sonuçlarına da itiraz ettiklerini  kaydetti.