Başbakan Erdoğan, molotofun ateşli silah sayılarak cezasının arttırılacağını açıkladı. Partisinin önceki günkü Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde, İstanbul Okmeydanı'ndaki olaylara ilişkin bilgi veren Erdoğan “Bu bir hak arama olayı değil. Bu bir terör olayı ve biz de bu tür terör olaylarına müsaade etmeyeceğiz” dedi. Yüzleri maskeli grupların polise  molotof attığını belirten Erdoğan, geçtiğimiz aylarda da Şırnak'ta bir kadın polisin yine atılan bir  molotof nedeniyle ağır yaralandığını anımsattı. Erdoğan, “Maskeli, molotoflu bu tür eylemler terör suçudur, bunlara müsaade edilmeyecek, bu tür olaylar masumane bir hak arama olayı, bir tepki gibi görünmeyecek, onu kimse savunamayacak, çünkü bu bir terör olayı, yapılan da terör suçu” dedi. Erdoğan, molotofun ateşli silah sayılarak cezasının arttırılacağını, bu konuda gerekli talimatları verdiğini söyledi.
POLİS PAKETİYLE GELEBİLİR

Kulislerde, Erdoğan'ın sözünü ettiği bu düzenlemenin, bir süredir hükümetin üzerinde çalıştığı polislerle ilgili paketle yapılabileceği konuşuluyor. Bu pakette,  molotof kokteylinin ‘yanıcı ve parlayıcı madde kullanılarak oluşturulmuş, el yapımı  saldırı veya savunma aracı' olarak tanımlanıp, bulunduran kişiye 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi, ayrıca molotofun suç işlemek için kurulmuş bir örgüt tarafından kullanılması halinde cezaların yarı oranında arttırılmasının öngörüldüğü kulislere yansımıştı.

YÜZÜN GİZLENMESİNE DE CEZA GELİYOR

Aynı pakette, yüzün gizlenmesine de ceza getirilirken, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezalarının da arttırılması öngörülmüştü. Son olaylar da dikkate alınarak bu cezalarda oynamalar yapılabileceği belirtiliyor.