Öğrencilerinin bulunduğu haberi üzerine sevinçle arama noktasına koşan Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Adaman, haberin doğru çıkmaması üzerine hayal kırıklığı yaşadı. Prof. Adaman, bunun üzerine AKUT ve AFAD ekipleriyle birlikte gece aramalarına katıldı. Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, kayıp öğrencileri aramak üzere özel Jandarma Kurtarma Timi'nin beklendiğini söyledi.

 
GENÇLER 7 GÜNDÜR DAĞDA

Geçtiğimiz Pazar günü öğle saatlerinde göynük Kanyonu'na giriş yaptıkları belirlenen 21 yaşındaki öğrenciler; İngiliz David Mackie, Hollandalı Frisko de Vries ve Merije de Groot, 14 Ocak Çarşamba günü 112 Acil servisi telefonla arayarak kaybolduklarını bildirmelerinden sonra Kemer çevresindeki Bey Dağları'nda aranmaya başlamıştı.

"BULUNDULAR" HABERİ HEYECANLANDIRDI

Akşam saatlerine gelindiğinde polis, Sahil Güvenlik, jandarma, AKUT, AFAD, UMKE ve vatandaşlarla sivil toplum kuruluşlarından oluşan arama kurtarma ekiplerinin çabaları sonuç vermedi. Ekiplerin çoğu dağdan indikleri sırada kayıp öğrencilerin Çoban Yurdu mevkiinde bulundukları ve ekiplerin gençleri almaya gittiği bilgisi heyecana sebep oldu.

PROFESÖR KANYONA KOŞTU    

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda öğrencilerin aileleri ve diğer yetkililerle birlikte çalışmaların sonuçlanmasını bekleyen, Hollandalı öğrencilerin eğitim gördüğü Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Adaman, sevinçle Göynük Kanyonu'na koştu. Adaman'ın sevinci, bir saat sonra haberin asılsız çıkması üzerine hayal kırıklığına dönüştü.

ÖĞRENCİLERİ İÇİN ARAMA FAALİYETİNE KATILDI

Öğrencilerinin bulunduğu haberi doğru çıkmayınca, üniversitede Afet Komisyonu Başkanı olan Prof. Adaman, giysilerini giyerek AKUT ve AFAD ekiplerine katıldı ve arama faaliyetlerine başladı. Gece arama çalışmaları güçlükle yürütülüyor.
 JANDARMA ÖZEL KURTARMA BİRLİĞİ BEKLENİYOR

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada; "Tespit ettiğimiz bölgelere bütün ekipleri yönlendirdik. Sayın Valimizin talimatıyla helikopter sayısını artırdık gerekirse daha da artıracağız. Aramaya katılan kişi sayısı 138'e çıktı. Bölge için çok önemli bir sayı. Ama şu saat itibariyle net bir sonuç alamadık. Nedir sonuç? Bunların görülmesi ve bulunması. Şu anda termal kameralı Sahil Güvenlik helikopteri o bölgede dolaşıyor. Bütün gün de Antalya Emniyet Müdürlüğümüzün helikopteri dolaştı, belli bir saatten sonra çift helikopter uçuşuyla bölge havadan takip edildi. Bu akşam Türkiye'nin en yetkin arama kurtarma timlerinden Jandarma Özel Arama Kurtarma Birliği 31 kişiyle geliyor. Valimizin talimatıyla talep ettik, sivil halktan yoğun bir destek alıyoruz. AFAD ekipleri, ilçe jandarmamızın bütün ekipleri seferber. Sınırlarımız içinde kaybolan bu gençleri sonuna kadar arayacağız ve inşallah sağ salim bulmayı umut ediyoruz" diye konuştu.