Gülen Cemaati'nin İngilizce gazetesi Today's Zaman'ın genel yayın yönetmeni Bülent Keneş, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Kobani eylemlerine ilişkin yaptığı basın açıklamasının ardından Twitter'da açtı ağzını yumdu gözünü.

KİFAYETSİZ, MUHTERİS, ACİZ....

Geçen Ocak ayında Erzurum'da yaptığı konuşmada Fethullah Gülen'e "Sen kimsin?" diye sorarak yüklenen Bakan Efkan Ala'ya Gülen Cemaati üyeleri sık sık sert sözlerle yükleniyor fakat bu kez kantarın topuzu kaçırıldı.

Bülent Keneş, Bakan Ala için Twitter'da şu hakaretleri sıraladı: "Kifayetsiz/beceriksiz aciz/muhteris İçişleri Bakanı Efkan Ala hangi yüzle hala o koltukta,hala nasıl milletin karşısına geçip konuşabiliyor?"

ekran-resmi-1435-12-16-1.14.15-pm.png

Bu sözler üzerine Bakan Ala'nın ne yanıt vereceği ya da hakaret davası açıp açmayacağı merak konusu oldu.

EFKAN ALA, FETHULLAH GÜLEN İÇİN NE DEMİŞTİ? 

Geçen Ocak ayında AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından Kazım Karabekir Salonu'nda düzenlenen, aday tanıtım toplantısına katılan Âlâ, burada yaptığı konuşmada, "paralel devlet" iddialarına değinmişti.

Efkan Ala isim vermeden Fethullah Gülen'e şu sözlerle yüklenmişti:

ALA'DAN GÜLEN'E: SEN KİMSİN!

"Biz kaç darbe girişimi atlatmışız kardeşim senin haberin var mı? Biz kaç darbeyi bertaraf etmişiz, senin ağa babalarını yenmişiz, ağa babalarını. Sana pabuç bırakır mıyız? Sen içine yuvalandığın o tabanda Allah rızası için çalışan insanları bile tukaka ediyorsun. 

Çekil oradan da çekil. Senin orda da yerin yok. O insanların da iyi niyetini suiistimal etme. Sen Fas'tan ta Endonezya'ya kadar, Yakutistan'dan, Kırım'dan Sudan'a kadar herkesin Allah razı olsun diyen, bu berbat düzene uluslararası sömürge düzenine one minute diyen bir lidere dur diyorsun. Sen kimsin, kimsin? Senin gücün yeter mi? 

Bu millet sana onun için mi yardım yapıyor. Bu milletin yardımını, bu milletin İslami başka ülkelere de götürüp oralarda da anlatma. Sen nasıl oluyor da baş kaldırıyorsun, darbe teşebbüsünde bulunuyorsun.