İddiaya göre, sabah saat 08.00 sıralarında 3 askerin şehit olduğu Altıntepe Mahallesi’ne 1 kilometre mesafedeki Maden Mahallesi yakınlarındaki sınır hattında nöbet tutan askerler, silahlı 3 teröristin Türkiye’ye geçmeye çalıştığını fark etti. ’Dur’ uyarısına ateşle karşılık veren teröristler ile çatışma başladı. Nöbetçi askerler telsiz anonsu ile yardım çağrısı yaparken, 3 terörist ise sınırı aştı ve Türkiye topraklarına girdikten sonra mısır tarlasında gizlenerek izlerini kaybettirmeye çalıştı.TARLADAKİ EVİN DUVARLARI DELİK DEŞİK OLDU
 
Bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda birlik takviye olarak gönderilirken, askerler de teröristlerin mısır tarlasında olduğunu fark etti ve teslim olmaları çağrısında bulundu. Ancak, teröristler bu çağrıya ateşle karşılık verdi ve bu sırada sınıra 500 metre uzaklıktaki tarlaya tarım işçilerinin konaklaması için yapılan barakaya girdi. Barakada yapılan çağrılara yine ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma başladı. Yaklaşık 15 dakika süren ve patlamaların ardından zaman zaman dumanların yükseldiği çatışma sırasında barakanın briket duvarlar isabet eden onlarca mermi ile delik deşik oldu.
 
EL BOMBASINI ATMAK İSTEDİ, VURULUNCA PARÇALANDI
 
Çatışma sırasında yoğun ateş açıp ve zaman zaman el bombası atarak askerlerin evin etrafını sarmasını engelleyen teröristler, sıkıştıkları barakada kuşatıldı. Barakadan çıkan bir terörist elindeki 2 el bombasını evin ön kısmında bulunan askerlerin üzerine atmak istedi. Ancak güvenlik güçlerinin ateş açmasıyla vurulan terörist yere düştü ve atmak istediği el bombasının patlamasıyla parçalanarak yaşamını yitirdi.Patlama sırasında barakadan çıkan diğer 2 terörist arka taraftaki mısır tarlasına girerek kaçmaya çalıştı. Bu teröristlerden biri askerler tarafından vuruldu. Diğer terörist arkadaşını alarak mısır tarlasından kaçtı.
 
GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI
 
Kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon kapsamında teröristlerin gidebileceği Maden, Altıntepe ve Aşağı Doruklu mahalleleri ablukaya alındı. Yanlarında çok  mühimmat ve el bombası bulunduğu tahmin edilen teröristlerin kullanabilecekleri tüm güzergahlarda zırhlı araçlarla özel eğitimli komandolar sevk edilirken, tarlalarında bulunan sivil vatandaşlar da bölgeden uzaklaştırıldı. 
 
Güvenlik güçleri tarlalardaki kan izlerini de kullanarak teröristlerin Aşağı Doruklu Mahallesi’ne yöneldiğini saptadı. Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyon devam ediyor.
 
SURİYE SINIRINDA KUŞ UÇURTULMUYOR 
 
Tansiyonun yükseldiği Suriye sınırında 3 askerin şehit edilmesi ve teröristlerin sınırı aşarak güvenlik güçleriyle çatışmasının ardından sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Askerin teyakkuz halinde olduğu sınır hattına Şanlıurfa kent merkezinden takviye birlikler sevk edildi. Zırhlı araçlarla sürekli devriye görevi yapılan sınır hattında nöbetçi kulübelerindeki asker sayıları artırıldı, olası saldırı ihtimaline karşı kulübelere kum torbası takviyesi yapıldı.