Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı olayı tüm Türkiye’yi şok etti.
 
Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Demba Ba, haberi aldıktan sonra hemen telefona sarıldı. Vatandaşı ve yakın arkadaşı olan Moussa Sow’u aradı. Bu sırada büyük bir şok yaşayan Sow, Demba Ba’yla yaptığı konuşmada çarpıcı sözler sarf etti.
 
Moussa Sow, yakın arkadaşına, “Ölümden döndük. Ailem perişan oldu. Böyle bir ligde artık kariyerimi sürdüremem. Bu ülkeden gidelim” sözleriyle yaşadığık korkuyu anlattı. Demba Ba, Fenerbahçe’nin uçağı İstanbul’a indikten sonra da yakın arkadaşıyla görüşmeyi sürdürdü.
 
DEMBA BA’NIN EVİNDE KALDI
 
Beşiktaş’ın yıldızı, Moussa Sow’un olayın şokundan çıkamadığını anlayınca kendisini evine davet etti. Demba Ba, bu daveti geri çevirmeyen Sow’u kapıda karşıladı. Sarı-Lacivertliler’in golcüsü, geceyi vatandaşının evinde geçirdi. Yaşanan bu vahşetin ardından sadece Fenerbahçeli değil, diğer takımlardaki yabancı futbolcuların da büyük bir rahatsızlık yaşadıkları öğrenildi.
 
DIRK KUYT NE DEMİŞTİ?
 
Sakatlığı nedeniyle Rize’ye götürülmeyen Dirk Kuyt, takım arkadaşlarının uğradığı saldırıyı duyunca büyük bir şok yaşadı. Duygularını paylaşan Hollandalı yıldız, “Hâlâ elim ayağım titriyor. Ayakta zor durabiliyorum. Dik durmak istiyorum, kötü şeyler düşünmek istemiyorum ama ağlıyorum ve kendime engel olamıyorum. Şu anda gözlerimden yaşlar geliyor. Ben bu şekilde devam edemem” sözleriyle yaşadığı korkuyu dile getirmişti.
 
VAN PERSIE HAYAL OLABİLİR
 
Tüm Türkiye’yi sarsan saldırı olayı dünyada da geniş yankı buldu. Türkiye’de futbol hayatlarını sürdüren birçok yabancı futbolcu büyük bir endişe yaşıyor. Silahlı saldırının yan etkilerin de biri de sezon sonunda transfer piyasasında yaşanabilir.
 
Takımlarımız, yabancı sınırının kalkmasının ardından yurt dışından yapacakları takviyelerle kadrolarını güçlendirip, Avrupa’da iddialı bir konuma gelmenin hesaplarını yapıyordu. Örneğin son haftalarda Hollandalı yıldız Robin Van Persie’nin adı Fenerbahçe ile anılıyordu.
 
Ancak bu olayın ardından Kuyt, Sow gibi isimler ayrılma planları yaparken, kulüplerimizin başka oyuncuları Türkiye’ye getirmeye nasıl ikna edeceği merak konusu...