Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bir sokak köpeğinin motosiklete bağlanarak metrelerce sürüklenmesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Vatandaşların yaşanan vahşeti bildirmesi üzerine yaralı sokak köpeğinin yanına giden Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli veteriner tarafından ilk muayenesi yapılan sokak köpeğini hayvan barınağına aldırdı Yaşananları "vahşet" olarak tanımlayan Karaahmetli, ülke genelinde en büyük sıkıntılarının yasaların yetersizliği olduğunu söyledi. 5199 Sayılı Hayvan Hakları Kanun Tasarısının Meclis'te beklediğini hatırlatan Karaahmetli halen Ülkemizde bir hayvana tecavüz etmenin, yaralamanın cezasının en fazla 650 TL olduğu ifade ederek "Bir canlının hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekiyor." dedi.
 TAŞLIK YOLDA SÜRÜKLENİYOR
 
Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli tarafından gazetecilerle paylaşılan güvenlik kameraları görüntülerinde motosiklet üzerindeki bir kişinin motorunun arkasına bağladığı köpeği sürüklemesi görülüyor. Metrelerce bu vaziyette motor arkasında koşturulan köpeğin artık bitap düştüğü ve koşacak hali kalmadığı taşlık yolda sürüklendiği görülüyor. Motosiklet sürücüsüne ilk tepki karşı kaldırımdan koşarak gelen bir vatandaştan geliyor. Daha sonra vatandaşların olayı fark etmesiyle motosiklet sürücüsü ve köpeğin etrafında toplanıyor. Yaşanan kargaşa içerisinde motosiklet sürücüsü olay yerinden kaçarken yaralı köpek vatandaşlar tarafından yolun kenarına alınıyor. Yardımsever vatandaşlar tarafından özel bir veterinere ardından Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli'nin haberdar edilmesi ile Hayvan Barınağına götürülüyor. 
Geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen bu olayın ardından ayaklarında sürüklenme ve aşırı koşturulma nedeni ile yaralar açılan sokak köpeğinin tedavisi sürüyor.