Kına gecesinde genç kızlar ve erkekler ellerine kına yaktığı sırada, aniden bastıran yağmur nedeniyle Muaz Bin Cebeli Türbesi’nin etrafı ve çadırların kurulu bulunduğu alan çamur deryasına döndü.

Silvan’ın Kumgölü köyü Susamış mezrasında her yıl geleneksel olarak 28 Mart’ta başlayan ve 3 gün süren, ’Murat Şenlikleri’ sona erdi. GüneydoğuAnadolu Bölgesinde il, ilçe, İstanbul ve çevre köylerden gelen binlerce kişinin katılımıyla 3 gün, 3 gece süren Murat Şenliklerine yağışlar nedeniyle katılımın bu yıl az olması dikkat çekerken, türbenin etrafı ise, adeta çadır kente döndü. Her yıl Mart ayının sonunda yapılan Murat Şenlikleri’nde defler eşliğinde kadınlar zikir yaptı, dualar okudu. Etkinliğin son günü ise, kına gecesinde genç kız ve erkekler, ellerine kına yakarak, ağaçlara bağladıkları bezlerle dileklerinin kabul olması için dua etti.

ZİYARETÇİLERİN DÖNÜŞÜ ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Şenliklerin son gününde yağan yağmurla birlikte çamur deryasına dönen alandan ayrılmaya çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Çamurda dakikalarca patinaj yapan araçları, vatandaşlar iterek yola çıkardı. Şenlikler kapsamında düzenlenen at yarışları yağmur nedeniyle iptal edilirken, yağış şiddetini artırınca vatandaşlar çadırlara sığındı. Çadır kentin çamur deryasına dönmesiyle birçok vatandaş çamurda kayma tehlikesi yaşadı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, bu yılki şenliklere katılımın az olmasının nedeni yaşanan çatışma ortamından kaynaklandığını ifade ederek, bugünyağan yağmurdan dolayı şenlik alanını çamur olmasıyla zor anlar yaşadıklarını ve yetkililerin bu sorunun giderilmeleri için çağrıda bulundu.