Parmak izi tespit edilemiyor

Saldırıda bulunduğu öne sürülen Elif Sultan Kalsen’in ailesi ise dün teşhis için Adli Tıp Kurumu’na geldi. Kendilerine gösterilen cansız bedenin kızlarına ait olmadığını söyleyen anne Şirin Kalsen, gözyaşları içinde “Benim kızım böyle bir şey yapmaz” dedi. Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren kadının olay yerine giderken bindiği takside Rusça konuştuğu ve Çeçen kökenli olduğu öne sürüldü. Kocaeli’nde yaşayan aile avukat Ebru Timtik ile birlikte teşhis işlemine katıldı.Avukat Ebru Timtik de, “İçeriye girdik. Anne ve babası da vardı. Bize 1.63 boylarında, beyaz tenli bir kadının cenazesini gösterdiler. Ancak, bu Elif Kalsen değil. Ailesi cesedi teşhis edemedi” dedi.
Avukat Timtik, Elif Sultan Kalsen’in ailesiyle en son birkaç gün önce görüştüğünü belirterek “Kendisinin nerede olduğu hakkında bir bilgim yok. Ailesi kısa bir zaman önce irtibat kuramamış. Bu sebeple biz de gelip emin olmak istedik” diye konuştu.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre, patlamada eylemcinin bir elinin koptuğu, diğer elinin de yanması nedeniyle parmak izi tespitinde güçlük yaşandığı belirtildi.

Hamileydi iddiası
Bazı haber kaynaklarında Adli Tıp’ta yapılan incelemede canlı bombanın 2 aylık hamile olduğunun ortaya çıktığı öne sürüldü.