Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile yapılan anlaşma kapsamında Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda 14 hafta eğitim gören Libyalı askerlerin eğitimlerini tamamlandı.
YAŞ KÜTÜĞÜNE DÖNEM PLAKETİ ÇAKTILAR

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında, Libya askeri birliklerinin eğitiminin ardından kapanış töreni düzenlendi. Libyalı askerler, yaş kütüğüne dönem plaketi çaktı, ardından eğitimde başarı gösterenlere belgeleri verildi. Törende Libyalı askerler, dağcılık, meskun mahallerde ve göğüs göğüse muharebe, komando kol kuruluşu gösterisi de gerçekleştirdi.

ZORLU BİR EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇTİLER

Burada Libya Askeri Birliği adına konuşma yapan Libya 12. Piyade Tabur Komutanı Albay Ali Abdulselam Zaid, tarihi bir an yaşadıklarını dile getirdi. Allah'ın yardımıyla bozguncu ve zorba yönetime karşı özgürlük uğruna yaptıkları savaşın çetin günlerinde edindikleri azim ve kararlılığının, yaptıkları eğitimler sayesinde arttığını vurgulayan Zaid, "Devrim esnasında çok zor şartlar altında halkın çağrısına kulak verip savaşa giren devrimcilerden kurulan 12. Piyade Taburu, burada zorlu bir eğitim sürecinden geçti. Eğitim süreci boyunca bizi motive eden ve hasreti unutturan yegane güç, atalarımızdan bize kalan şeref ve özgürlük için mücadele gücüdür" dedi.

"17 ŞUBAT DEVRİMİ YENİ BİR MEDENİYETİ YEŞERTTİ"

Libya halkına seslenen Zaid, kanunlara ve nizamlara mutlak itaat edeceklerine, vatan müdafaası vazifesini canları pahasına yerine getireceklerine söz verdi. Libya Askeri Ateşesi Ali Mustafa Alturmal da 17 Şubat devriminin Libya topraklarında yeni bir medeniyetin yeşermesine vesile olduğunu söyledi.

Tören, Libya ve Türk askerlerin tören geçişi ile sona erdi. Tören sonrası Libyalı askerler birbirlerine sarılarak, kep atarak ve yere şükür secdesi yaparak başarıyla biten eğitimi kutladı.