Her fırsatta 'Basın özgürlüğü yok' diye serzenişte bulunanlar, AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında asılsız haberler vermekten çekinmiyor. Bunu son örneği ise TUSİAD Eski Başkanı Ümit Boyner oldu.

Sosyal medyada PKK yandaşlarının paylaştığı bilgileri alıntı yapan Boyner, 14 yaşındaki bir çocuğun çöpte öldüğünü iddia etti ve hükümete ne zaman 'Dur' diyeceksiniz diye seslendi. Bu asılsız iddiaaya Varank'tan cevap gecikmedi.

OLMAYAN ŞEYLE HÜKÜMETİ SUÇLADI

Boyner Tiwitter hesabından '' 14 yaşındaki hayatının çöpte sonlandığı ülke benim ülkem olamaz. Seçilmişler, ne zaman dur diyeceksişniz.? açıklamasını yaptı.



CEVAP GECİKMEDİ: UTANMALISINIZ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, Boyner'in asılsız iddialarınaTiwitter'dan cevap verdi. Varank, ''Hangi çocuk? Hangi çöplükte? Neden ölmüş? Hiçbir delile dayanmadan bunları yazmaktan utanmalısınız'' cevabını verdi.



VARANK'A CEVAP VERDİ

Varank'tan beklemediği bir cevap Boyner, U dönüşü yaparak kendini böyle savundu. ''Bu haberler çıktığı için ben değil, siz utanmalısınız. Basın özgürlüğüne güven kalmayan bir ülkede yanlış haber sorumluluğu sizin''  ifadlerini kullandı.