Bağdat Caddesi Topağaç Sokak'taki olay saat 15.30 sıralarında meydana geldi. 
3 kişi arasında borsa tartışması çıktı. İçeriği tam olarak öğrenilemeyen tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Halim Sonbay silahını peş peşe ateş etti. Olayda Rıfat Ekşi kolundan yaralandı, Süleyman Karslı ise göğsünden vuruldu. Süleyman Karslı yaklaşık 100 metre yürüdü  ve buraya yığıldı.





Olayı gören vatandaşlar hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Süleyman Karslı'nın hayatını kaybettiği tespit edilirken, kolundan yaralanan Rıfat Ekşi hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından kaçan saldırgan Halim Sonbay ise olay yerinin yaklaşık 1 kilometre uzakta polis ekipleri tarafından, silahıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekipleri olay yerinden geniş çaplı bir inceleme başlattı.Olayı gören bir kadın, "İlk kurşunda dışarıya çıktım köşeye geldim bir kişi "Hasan abi yapma nolur" dedi. Ben de  "vurma" dedim sonra yere doğru iki el ateş etti" diye konuştu.
Polis tarafından gözaltına alınan saldırgan ise polis merkezine getirildiği sırada basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.