Türkiye’nin kontrolünde güvenli bir noktada toplanan peşmergeler, bu gece Kobani’ye geçirilmeye başlanacak. Peşmerge güçlerinin geçişi sırasında havadan da güvenlik koridoru oluşturulacağı öğrenildi.
İLK ETAPTA AĞIR SİLAHLI 200 PEŞMERGE GEÇECEK
IBKY Peşmerge Bakanı Kadir, parlamentoda alınan karar gereği, Kobani’ye ağır silahlarla donatılmış 200 peşmergenin gideceğini açıkladı. 
GEÇİŞ SİLOPİ- NUSAYBİN- SURUÇ GÜZERGAHINDAN
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, ilk etapta ağır silahlarla donatılmış 200 peşmergenin Silopi-Nusaybin-Suruç güzergâhından Kobani’ye geçeceği bilgisini verdi.
KÜRTLERİN ÖZEL KUVVETLERİ ZEREVANİ
Peşmergelerin KDP’nin savaş deneyimi olan Zerevani kuvvetlerinden seçileceği öğrenildi. 
KDP Meclis Grup Başkanı Ümit Hoşnav da, Kobani’ye gidecek savaşçıların Suriyeli olmadığını ve tamamının Irak Kürdistan Bölgesi’nden gönderilecek peşmergelerden oluşacağını belirterek “Hepsi de özel eğitilmiş ve modern silahları kullanacak birliklerden seçilecek” dedi.
KOBANİ İLE AYNI DİLİ KONUŞAN KÜRTLER
Kobani’ye gidecek peşmergeler daha çok Dohuk bölgesinden seçilecek. Bu bölgedeki Peşmerge unsurlarının Kobani’deki Kürtlerle aynı dili konuştukları için tercih edildiği belirtildi. Özel eğitim alan ve bölgede IŞİD’e karşı başarılar elde eden KDP’ye bağlı Zerevani (özel kuvvetler) birliklerinin Kobani’ye gönderileceği belirtiliyor.
İLK ETAPTA 200, GEREKTİĞİNDE 2 BİN PEŞMERGE
İlk etapta ağır silahlarla donatılmış 200 peşmerge kuvvetinin öncü güç olarak Kobani’ye gönderileceği ardından bu sayının 500’e çıkarılacağı ve gerektiğinde bu sayının bin-2 bine yükseltilebileceği ifade edildi.
SİLAHLAR TESLİM EDİLECEK
Silopi, Cizre, Nusaybin karayolundan Şanlıurfa’ya intikal edeceği, buradan da Suruç üzerinden Kobani’ye gideceği bildirildi.
Kobani’ye gidecek peşmergelerle birlikte ağır silahlar da araçlarla taşınacak. Silahlar arasında uçaksavar, antitank füzeleri, top, havan topu ve hafif silahların bulunduğu öğrenildi.
Peşmerge’nin Suriye’ye götüreceği silahlar da Türkiye sınırları içerisinde kapalı TIR’lara yüklenerek, Peşmerge’nin çıkış yapacağı sınır kapısına taşınacak.
DİKKAT ÇEKMEDEN İNTİKAL EDECEKLER, BAYRAĞA İZİN YOK
Peşmergelerin Türkiye’den geçerken kullanacağı güzergâh Türk yetkilileri ile görüşmelerde masaya yatırıldı ve güzergâh harita üzerinde oluşturuldu.
Peşmergelerin geçeceği bölgelerde araçların dikkat çekmeyeceği, bayrak asılmayacağı ve peşmergelerin tamamen askeri kıyafetli olacağı belirtildi.  
MİT'İN 'ESKİ PKK'LI' HASSASİYETİ

Kobani'ye geçecek peşmergelerin kimlerden oluşacağı Türkiye’nin hassas olduğu konuların başında geliyor. MİT bu nedenle Kürt yönetiminden peşmergelerin isim listesini talep etti.
Örgütten ayrıldıktan sonra Kürt yönetimine sığınan eski PKK’lıların da Kobani’ye geçme ihtimali nedeniyle listedeki isimlerin tek tek değerlendirilmesi bekleniyor. MİT, peşmerge kuvvetleri arasına PKK’lıların da sızacağı bilgisi üzerine, Türkiye toprakları üzerinden geçişine izin verilen peşmergelerin isim listesini talep ettiği öğrenildi.
BORDO BERELİLER SINIRDA
Öte yandan Genelkurmay’ın Kobani’nin karşısındaki Suruç sınırına, aralarında bordo berelilerin de bulunduğu Özel Harekât timlerini gönderdiği öğrenildi. Güvenlik gerekçesiyle boşaltılan sınırın sıfır noktasındaki Kendirci Köyü’ne ise askerler yerleştirildi. Avlulara yerleşen askerler, köyü geçici karakol olarak kullanıyor.