Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu merkeze stol tipi ve Abant Tabiat Parkı mevkisine ise küçük uçakların inerek park yapabileceği iki havalimanı projesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Coşkunyürek, Bakanlığının bünyesinde faaliyet gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Bolu ve ilçelerinde yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

Bolu'da havalimanı yapımı adına bazı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yüksel Coşkunyürek, "Bolu'muza düşündüğümüz stol tipi bir havalimanını sayın başbakanımız talimat buyurmuştu. İnşallah onu da Bolu'muza kazandırmayı düşünüyoruz. Şu anda hem Altyapı Genel Müdürlüğü, hem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hem de Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğünden arkadaşlarımız iki defa geldiler Bolu'ya incelemelerini yaptılar. Bir iki yer tespiti yapılmış ama biz 'daha iyi bir şekilde çalışın' dedik. Önümüzdeki günlerde belediyemizle de irtibata geçecekler." ifadelerini kullandı.

Herkesin kullanabileceği stol tipi bir havalimanını Bolu'ya kazandırmanın en büyük arzularından bir tanesi olduğunu vurgulayan Coşkunyürek, şunları kaydetti:

"Yine hava parkı olarak kullanabileceğimiz Abant üzerindeki karayollarına ait bir yerimizi de hava trafiği için orada bir pist yapıp özelikle küçük uçakların inip kalkabileceği veya park edilebileceği bir yer de planlarımız dahilinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tabii ki bunlar şu anda ham çalışmalar olduğu için tarih ve zaman veremiyoruz ama bunlar için önümüzdeki günlerde daha net ifadeler kullanmış olacağız. Bakanlık olarak Bolu merkezde yapacağımız stol tipi havalimanı ile Abant'ta yapacağımız ve küçük uçakların ineceği hava park alanı ile Bolu'muza 2 tane havalimanı yapmayı planlıyoruz."