İstanbul Bostancı'da dün boğulma tehlikesi yaşayan genci yardımına vatandaşlar yetişti. Ancak ne olduysa genç adam denizden çıkartıldıktan sonra oldu ve adeta kurtama linçi yaşandı.
KURTARMA KOMEDİYE DÖNDÜ
Kimi bacağından tutup salladı kimi kalp masajı yaptı. Kalabalığın içinden 'Nabzına bakılmadan kalp masajı yapılmaz' sesinin yükselmesi üzerine 3 kişi, genç adamı ters çevrip sallamaya başladı. Bir süre sonra tekrar kalp masajına geçildi. Güvenlik güçlerinin şaşkın bakışları arasında yaşananlara dayanamayan bir vatandaş, "Öleceği yoksa da ölecek bu çocuk burada " diyerek isyan etti. Telaş içindeki kalabalık bir anda duraksasa da genç adamı kurtarma denemeleri 112 Acil Servis ekipleri gelene kadar devam etti. O andan sonra kurtarma çabaları yerini öfkeye bıraktı ve sağlık ekiplerine geciktikleri için tepki gösterildi.

ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİ 

Bazı vatandaşlar polise de tepki gösterdi. Bu sırada, Suriyeli gencin sahile birlikte geldiği arkadaşları ise gözyaşları içinde çaresizce olan biteni izledi. Sonunda sağlık ekibi gence müdahale etti. Kalp masajı yapılan Suriyeli, sedyeyle hızlı şekilde ambulansa taşındı. Hastaneye kaldırılan genç adamın durumu ciddiyetini koruyor.