Boğaz'da Rekor Sayıda Kaçak Sigara Ele Geçirildi!
Az önce Boğaz'da sigara kaçakçılığına yönelik önemli bir operasyon yapıldı. Deniz yolu ile yapılan kaçakçılıkta, bugüne kadar ki en büyük sigara kaçakçılığı önlendi. 3 milyon 300 bin adet kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaranın piyasa değeri 28.5 milyon TL. 6 kişi gözaltında.
Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, Libya'dan aldığı yükü Ukrayna'ya götüren geminin dönüşte yüklü miktarda kaçak sigarayı İstanbul'a bırakacağı istihbaratını aldı.
1 AYDIR DAKİKA DAKİKA TAKİPTEYDİ
Libya'dan hareketinden itibaren 1 ay boyunca dakika dakika takip edilen gemi önceki gün boğazları geçtikten sonra bir süre Ukrayna açıklarında seyrine devam etti. Daha sonra geri dönen gemi Küçükçekmece'ye doğru dümen kırdı. Yeniden Türk karasularına giren geminin "sigara yükünü Karadeniz açıklarında başka bir gemiye boşaltama" ihtimali üzerine Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait hücum botlar harekete gecti. Boğaz'da durdurulan gemi kontrollü bir şekilde Haydarpaşa Limanı'na yanaştırıldı.
"YÜK YOK" DEDİLER, 3 MİLYON 300 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ÇIKTI
Gemide herhangi bir yük bulunmadığını beyan eden gemi yetkilileri Ukrayna'da bir limanda yükü tahliye etmiş gibi tanzim edilmiş evrakları polise verdi. Ancak gemide yapılan aramada 100 ton 464 kilo ağırlığında 3 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
DEĞERİ 28,5 MİLYON!
Yakalanan rekor miktardaki sigaranın gümrüklenmiş değerinin 28 milyon 500 bin lira olduğu tespit edildi.
Ekipler 1 armatör, 2 kaptan, 2 acenta yetkilisi ve 1 broker olmak üzere 6 kişiyi gözaltına aldı.