Phone 6'nın 2 saat süren lansmanı sonrası Apple'ın borsada işlem gören hisse senetlerinde büyük bir hareketlilik yaşandı.
Apple'ın iPhone 6 başta olmak üzere birçok yeni sürprizinin lansmanını gerçekleştireceği Kaliforniya'daki Flint Center, kilometrelerde ötede bulunan Wall Street'i bile salladı.

iPhone 6'nın lansmanına saatler, hatta dakikalar kala Apple'ın borsada işlem gören hisse senetlerinde büyük bir hareketlilik yaşandı.
2 SAATTE 8 MİLYAR DOLAR DEĞER KAZANDI

Dünü yaklaşık 589 milyar dolarlık piyasa değerinden kapatan Apple INC. hisse senetleri borsanın açılışından itibaren geçen yaklaşık 2 saatte 8 milyar dolar daha değer kazanarak 597 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Yani Flint Center, bugün elinde yaklaşık 600 milyar dolarlık hisse senedi bulunduran Apple hissedarlarına da dünyanın dört bir yanında yeni iPhone'u bekleyen milyonlarca Apple tutkununa da ev sahipliği yaptı.
PİYASA DEĞERİ 606 MİLYAR DOLAR OLDU

Lansman başlar başlamaz uçuşa geçen Apple hisselerindeki değer artışı 17 milyar doları bularak toplam piyasa değeri 606 milyar dolara yükseldi. 

Fakat lansmanın sona ermesiyle birlikte Apple'da kar satışları başladı ve lansmana kadar yüzde 2'nin üzerinde değer kazanan hisse senetleri, lansman bittikten sonra hızla düşerek yüzde 0.44 değer kaybetti ve Apple'ın piyasa değeri 590 milyar doların altına indi.