Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik, terör örgütlerince gerçekleştirilen saldırılara güvenlik güçleri, yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi. Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütlerine yönelik operasyonlarında 814 terörist etkisiz hale getirildi.

BİR AYDA 814 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütüne yönelik yurtiçi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 814 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 450 terörist yaralandı, yurtiçindeki operasyonlarda ise 250-300 civarında teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi. Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise bulunduğu yerde terk ediliyor.

YURTİÇİ OPERASYONLARI

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana 2 bin 104 kişi gözaltına alındı, bunlardan 513'ü tutuklandı.