Polise göre 30 bin kişinin katıldığı yürüyüş sırasında tramvay seferlerinin bir bölümü yapılamadı. Sahil yolu Bakırköy istikameti trafiğe kapatıldı. Toplanma ve yürüyüş boyunca önlem alan polis sayısının azlığı dikkati çekti. 

Mavi Marmara gemisine yönelik saldırının dördüncü yıldönümü nedeniyle binlerce kişi Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Buradan Sarayburnu istikametine yürüyüşe geçenler tramvay yolunu kullandı. Yürüyüş süresince tramvay seferleri yapılamadı. Saldırıyı protesto eden gruplar tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Polise göre katılımın 30 bin cıvarında olduğu yürüyüş sırasında sahil yolu da Bakırköy istikamatine trafiğe polis tarafından kapatıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın düzenlediği yürüyüşe katılanların Sarayburnu'na yürüyüşü sırasında önlem alan polis sayısının azlığı dikkati çekti. Grubun ön bölümündeki çevikkuvvet polisi sayısının 10 kişiyi aşmadığı görüldü. Gösterici gruplar Mavi Marmara gemisinin bulunduğu Sarayburnu'na ulaştıktan sonra sahil yolu trafiğe açıldı. Gruplar sarayburnu'ndaki gösterilerini sürdürüyor.

İbrahim AKTÜRK-Süleyman KAYA İstanbul/DHA

MAVİ MARMARA'DA HAYATINI KAYBEDEN FAHRİ YALDIZ, MEMLEKETİNDE ANILDI

MAVİ Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldız, olayın 4'üncü yıldönümünde memleketi Adıyaman'da mezarı başında anıldı. 

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda ölenler Adıyaman'da bir grup tarafından anıldı. Anma programına katılan Fahri Yaldız'ın kardeşi Habip Yaldız, "Olaydan sonraki süreçte İsrail'in tazminat ödeme talepleri, özür dileme talepleri oldu. Evet, özür dilemeleri gerekiyor çünkü suçlular. Gazze özgürleşene kadar, oradaki insanlara ilaç, gıda, her türlü yardım gidene kadar biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Özürü de tazminatı da kabul etmeyeceğiz" dedi. 

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı verdiğini söyleyen Yaldız, "Ben İnterpol'e üye ülkelerden bu kararı uygulamalarını istiyorum. Biz şehit ailesi olarak bu kararın uygulanmasını ve katillerin tutuklanıp yargılanmasını istemekteyiz" diye konuştu. Anma programı, Fahri Yaldız ve hayatını kaybeden arkadaşları için Kuran'ı Kerim okunmasıyla son buldu.Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)