Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yapılan kanlı pusuyu kuranlardan birinin İl Milli Eğitim’de memur olan Ali Bozan, diğerinin de bir seyahat şirketinde çalışan Erhan Şenyuva olduğu ortaya çıktı.

Bingöl’de önceki akşam, PKK terör örgütünün düzenlediği saldırıda Emniyet Müdürü Atalay Ürker ağır yaralanırken, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruma ekibinden Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Saldırıda, koruma polisi Uğur Atlı da yaralandı. Saldırı ile ilgili detaylar da ortaya çıktı. Gazetevatan'ın haberine göre; saldırı saat 21.15’te Bingöl Valiliğine 150 metre mesafedeki Zübeyde Hanım Anaokulu’nun hemen yanında gerçekleşti. Kobani’ye düzenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların zarar verdiği işyerlerinde inceleme yapan Ürker, Hükümet Caddesi’nde şoförüne aracı park etmesini söyledi. Ardından da ekibiyle aracından çıktı. 

BİR ŞARŞÖRÜ BOŞALTTILAR

Tam bu esnada da teröristlerin bulunduğu araçtan uzun namlulu bir silahla ateş açıldı. Saldırıda, teröristin bir şarjörü boşalttığı ifade edildi. Saldırganların aracı hemen sonra o noktadan ayrılarak Hastane Caddesi’ne ve hemen ardından da Beş Yol denilen noktaya ulaştı. Emniyet güçleri ise, aracın yakalanabilmesi için hemen operasyon başlattı. Kaçan araç beş yol noktasına geldikten sonra ara yoları kullanarak Genç ilçesine giden Genç Caddesi’ne çıktı. Ardından da teröristler kırsal alana gitmek için ilçeye doğru yol aldı. 

GENÇ GİRİŞİNDE KISTIRILDILAR

Genç ilçesinin hemen girişinde, kum ocaklarının bulunduğu noktada Jandarma Özel Harekat Timleri konuşlanarak kaçan aracı beklemeye başladı. PKK’lıların kullandığı beyaz renkli sivil araç, ilçe girişine geldiğinde ise Özel Harekat tarafından dur ihtarında bulunuldu. Dur ihtarına uymayan teröristlerin ateş açmasıyla da çatışma çıktı. Çatışmada 5 PKK’lıdan 4’ü olay yerinde öldü. PKK’lılardan birinin Bingöl’de bir turizm şirketinde çalışan 1978 Bingöl Kiği ilçesi doğumlu Erhan Şenyuva, diğerinin de Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Bürosu’nda memur olarak çalışan 1968 doğumlu Ali Bozan olduğu ortaya çıktı. PKK’nın şehir yapılanmasında yer alan Şenyuva ile Bozan’ın dağ kadrosundan gelen 3 PKK’lıya keşif çalışmaları ve kaçış sırasında destek verdiği anlaşıldı. Üzerinde PKK kimliği bulunan teröristlerden birinin de Kendal Serhat kod adlı PKK’lı olduğu tespit edildi. Operasyonda iki ateş arasında kalan Ş.G. adlı kişi de yaralanarak Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 



Asıl hedef HDP’yi koruyan polislermiş!
 
İstihbarat birimlerinin edindiği bilgilere göre, saldırıda hedef saldırının gerçekleştiği noktaya yaklaşık 100 metre mesafedeki HDP İl Başkanlığı binasını, gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı koruyan sivil polis ekipleriydi. Ancak emniyet müdürü bölgeye gelince hedef son anda değiştirildi. Emniyet güçleri, iki günden bu yana kendilerini gözetlediklerini belirledikleri bir kiralık aracı da tespit etti. Saldırıda bu aracın da gözetleme için kullanıldığını tespit eden emniyet güçleri, saldırının ardından bu aracı kullanan A.K.’yla beraber 6 kişiyi gözaltına aldı.
Haber7