Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Bu çok çok üzüntü verici bir olay. Bu terör örgütünün ne denli ahlaksız, ne denli alçak, ne denli adi girişimler içinde olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. Aslında bu, bin 128 tane imzaya çok ilginç bir cevaptır. Bu sözde akademisyenler kimlerin yanında olduklarını çok açık net ortaya koyuyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bugüne kadar okullarımızı yaktılar mı yaktılar..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar okullarımızı yaktılar mı yaktılar, camilerimizi yaktılar mı yaktılar, bombaladılar mı bombaladılar, hastanelerimize bunu yaptılar, ambulanslar hakeza. Ambulans şoförlerimizi şehit ettiler mi ettiler. Tüm bunlar ortada ve bugünkü olay da adeta bunun bir zirvesi. Tek tesellimiz şu an itibarıyla o yavrularımızdan şehidimiz yok. Durumlarının iyi olduğuna dair haberi aldım. Bundan dolayı mutluyum."

"PKK, PYD, YPG, DAİŞ, bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok"

Rus askerlerinin Kamışlı'ya konuşlandığı iddiaları üzerine de açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:

"Bölgede hassasiyetlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Bu konuda hassasız ve sürekli olarak bizim koalisyon güçlerine söylediğimiz, 'PKK, PYD, YPG, DAİŞ, bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok, bunlara karşı da tavrımız aynı olacaktır' diye... Yarın da bunları Sayın Biden'la çok açık görüşeceğiz."
 

AA