Biden: Yasalar Yerine Gelirse Gülen'i İade Ederiz
ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, Başbakan Binali Yıldırım ile ortak açıklama yaptı. Biden, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak, "Bizim hukuk uzmanlarımız şu anda Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışıyorlar. Onlar delilleri inceliyorlar. Amerikan mahkemelerine bu belgelerin takdim edilmesi lazım. Bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz" dedi.

İşte Biden'ın, Gülen hakkındaki o sözleri;

"TÜRKİYE'NİN ABD'DEN DAHA İYİ DOSTU YOKTUR"

Biz Türkiye hükümeti ile değil Türkiye halkı ile omuz omuzayız. Türkiye'nin ABD'den daha iyi dostu yoktur. Biz her zaman ortak değerlerimiz ve ortak güvenliğimiz için birlikteyiz. Bu olaydan sorumlu olanları size getirmek için her iki cemiyetin temeli olan yasalar vardır.

"YASALAR YERİNE GELİRSE GÜLEN'İ İADE EDERİZ"

Sizin ve türk halkının Gülen hakkında yoğun hisleri vardır. Şuan bize verilen belgeleri inceliyoruz. Bizim yasalarımız suçlularIn teslimi konusunda yasalarımız vardır bu yasalar yerine gelirse Gülen'i teslim edebiliriz. Bizim herhangi bir kişiyi koruma niyetimiz yoktur ama yasalarımıza uymak zorunluluğumuz vardır.

"TÜRK MİLLETİNİN KIZGIN OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Bütün delilleri göz önünde bulundurarak Amerikan mahkemesine başvuracağız. Bu biraz zaman alabilir. Adalet bu şekilde çalışıyor. Türk milletinin kızgın olduğuna inanıyorum ama süreç devam edecek. Görüşmelerimizi yerine getireceğiz.