Daha önce Jose Sosa'nın menajeri Ezequiel Maneraile her konuda anlaşan başkan Fikret Orman, Metalist Kharkiv başkanı ile telefon görüşmeyi gerçekleştirdi. Siyah beyazlıların başkanı, gerekli teklif ve banka teminatını da verdi. Jose Sosa

İŞLEM TAMAM
 
Beşiktaş orta sahası için düşündüğü Jose Sosa'yla anlaşmaya vardı. İspanya üzerinden saat 19:30'da İstanbul'a gelecek olan Arjantinli oyuncu yarın sağlık kontrolünden geçecek.

Siyah-beyazlıların 29 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzalaması beklenirken Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Metalist Kharkiv'e 4 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

SOSA KİMDİR?
Geçtiğimiz yıl Atletico Madrid'de kiralık olarak forma giyen Jose Ernesto Sosa kimdir?

Sağ kanat, sol kanat ve 10 numara pozisyonlarında görev yapan Arjantinli futbolcu, kariyerine Estudiantes'te başladı. Ülkesinde yıldızı parlayınca Avrupa devlerinin dikkatini çeken Sosa, 2007-2008 sezonunun başında 10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Bayern Münih'e transfer oldu. Alman ekibinde beklenen performansa ulaşamayan yıldız, 2009-2010 sezonunu Estudiantes'te kiralık olarak geçirdi. 2010-2011 sezonunda ise Napoli'ye transfer oldu. Burada da 1 sezon geçirdikten sonra Metalist Kharkiv'e geçti. İki buçuk sezon Ukrayna'da forma giydikten sonra Atletico Madrid tarafından kiralandı. Atletico'nun La Liga şampiyonu olan ve Şampiyonlar Ligi finali oynayan kadrosunda yer aldı.