DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Seyid Narin'in oğlu 22 yaşındaki Ali Narin, Suriye'de öldürüldü.
 
Uzun süreden bu yana PKK içerisinde yer alan Narin'in nasıl öldüğü yönünde henüz bilgi alınamazken, sosyal medyada çatışmada öldüğü öne sürüldü. Oğlunun ölüm haberini alan Belediye Başkanı Narin, Diyarbakır'daki Hani Taziye Evi'nde taziyeleri kabul etmeye başladı.

BAŞKAN NARİN: İNTİKAM ÇIĞLIKLARI ATMAYACAĞIZ

Aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu yüzlerce kişi taziye evine gelerek Başkan Narin'e başsağlığında bulundu. 

Abdullah Öcalan fotoğrafları, PKK flamaları ve Ali Narin'in dağda çekilmiş fotoğraflarının asıldığı taziye evinde sık sık dualar okundu.


Taziyeleri kabul eden Belediye Başkanı Seyid Narin, oğlunun 3 yıl önce PKK'ya katıldığını belirterek, şunları söyledi: "Oğlum 3 yıldır gerillaydı. Suriye'de iç savaş vardı. Benim oğlum da kendi halkının, kendi kardeşlerinin özgürlüğü için, özgür yarınları için çetelerle mücadele etmiştir. Dolayısıyla bu mücadelenin sonucunda şahadete ulaşmıştır. Şunuda biliyoruzki her şahadete ulaşan bir yoldaşımız aynı zamanda da halkımızı da bir adım daha özgürlüğe ulaştırmaktadır. 

Bu anlamıyla bundan önce de bu hareket, bu halk şehit vermiştir, bundan sonra da verecektir. Özgürlüğünü kazanana kadar Kürdistan'ın dört bir parçasında gençlerimiz bu bu halkı savunacaktır. Ama bizim temennimiz hiç bir insanımızın, hiç bir canın yitirilmeden 21'inci yüzyılın ruhuna uygun gerçek demokrasinin inşaa edilmesidir.

Bunu Ortadoğu'nun bir bütünü için istiyoruz. Türkiye için istiyoruz. Dolayısıyla diğer ana babalar gibi intikam çığlıkları atmıyoruz. Bizim bura da atacağımız çığlık barış, kardeşlik, özgür yarınların çığlığı olacaktır"