CHP'ye katılan Bekaroğlu'nun "Sayın Kılıçdaroğlu için Gandi falan dediler ama çakma Gandi görüntüsü çok ikna edici olmuyordu." sözleri gündemde.

Eski Refah, Saadet ve Has Partili Mehmet Bekaroğlu dün resmen CHP'ye katıldı. CHP içinde kimi çevreler bu katılıma tepkili. 

Yakın geçmişte Bekaroğlu'nun CHP ve Kılıçdaroğlu hakkında söyledikleri halen hafızalardaki yerini koruyor. Egede SonSöz gazetesinden Ahmet Çınar da Bekaroğlu'nu eleştirenler arasındaydı.

Çınar, Bekaroğlu'nun  son dönemdeki siyasi dönüşümünü "Refah-Saadet-Fazilet-Has derken… CHP!" başlığıyla şöyle anlattı:

BEKAROĞLU: CHP SOSYALİST ENTERNASYONAL'DAN ÇIKARILSIN

"Yıl 2007. Bir grup yazar, akademisyen, sanatçı, aydının da aralarında bulunduğu topluluk “CHP Sosyalist Enternasyonal’den çıkarılmalıdır” başlıklı bir imza kampanyası düzenliyor.

Kampanyaya imza verenlerden biri de Mehmet Bekaroğlu.

Bekaroğlu’nun imzaladığı metinde şu cümleler yer alıyor:

“Sosyal demokrat kimliğini yitirmiş, statükocu, milliyetçi sağ bir partiye dönüşmüştür. İzlediği milliyetçi ve saldırgan politikalarla, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve sivilleşmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sosyalist Enternasyonal üyesi olması hatta Genel Başkan Yardımcılığının bu parti tarafından yürütülmesini Sosyalist Enternasyonal’in özgür bir dünya yaratma çabasına aykırılık teşkil ettiğini düşünüyoruz.”

İmza: Mehmet Bekaroğlu.

***

Yıl 2010.

12 Eylül 2010 Pazar günü yapılan referandumdan kısa bir süre önce, Mehmet Bekaroğlu oyunun rengini açıklıyor: Yetmez ama evet!

Yargıtay’ın Yargıtayyip, Danıştay’ın Danıştayyip, Sayıştay’ın Sayıştayyip haline getirilmesine, ülkede kopkoyu dinsel-faşizan bir vesayet kurulmasına giden yolun en önemli kilometre taşı olan referandumda “Evet” diyen bir Bekaroğlu’ndan söz ediyoruz.

***

Yıl 2011.

Genel seçime iki ay var.

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu partisinin Trabzon İl Başkanlığı’nda bir toplantıya katılıyor.

ÇAKMA GANDİ

Mehmet Bekaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

“Sayın Kılıçdaroğlu için Gandi falan dediler ama çakma Gandi görüntüsü çok ikna edici olmuyordu. Bu tutum iyice CHP'nin değişmediğini, değişemeyeceğini gösterdi.”

“Zaten CHP Türkiye'de demokrasi icat edileli ya da yürürlüğe gireli halkın oyuyla asla iktidara gelmemiştir yine görülüyor ki aynı CHP bu tutumuyla iktidar olma gibi bir isteği yoktur.”

“Sayın Erdoğan'ın, 'ben gelmezsem CHP gelir' diye CHP'yi korkutmasının da hiçbir anlamı yoktu, fuzuli yere uğraşmasın. CHP hiçbir şekilde halkın reyiyle iktidara gelmedi, gelmeyecek.”

“Bahçeli, MHP’yi CHP’nin saflarına çekmiştir. Bu da yanlıştır.”

***

Yıl 2014.

Günlerden 3 Eylül.

Mehmet Bekaroğlu, CHP’ye katılıyor.

Eski Refah Partili…

Eski Fazilet Partili…

Eski Saadet Partili…

Eski Has Partili Mehmet Bekaroğlu…

“CHP'yi sol bir parti olarak görmüyorum” diyerek "yeni CHP"ye üye oluyor.

Büyük olasılıkla da hafta sonu CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi'ne seçilecek!