SUUDİ ARABİSTAN'da öldürülen kızın annesinin avukatı Türki el Raşid, Ghamdi’nin “5 yaşındaki kızı Lama’ya tecavüz ve öldürmekten” mahkum olduğunu söyledi.

Mahkeme ayrıca Ghamdi’nin kızının annesi olan birinci karısına 270 bin dolar kan parası vermesine hükmetti. Başkent Riyad’ın güneyindeki Hotat Bani Tamim kentinde 2 yıl önce yaşanan olayda Fayhan el Ghamdi, 5 yaşındaki kızını elektrik kabloları ve sopalarla dövdüğünü itiraf etmişti.

BEKARETİNDEN ŞÜPHE ETMİŞ

Mahkeme, Ghamdi’nin ikinci karısını ise suça ve suçluya yardımdan 10 ay hapis ve 150 kırbaç cezasına çarptırdı. Resmi olarak din adamlığı yetkisi olmayan Ghamdi ülkedeki birçok televizyon programının müdavimlerindendi.

Ghamdi’nin kızının bekaretinden kuşkulanıp tecavüz ve işkence ettiği belirtilmişti. Ghamdi’nin karısına kan parası vermesinden dolayı cezanın düşük kaldığı kaydediliyor.

DEHŞETE DÜŞÜREN AYRINTILAR

Lama el-Hamdi'nin uğradığı istismara ilişkin dehşet verici ayrıntılar, küçük kızın ölümünden önceki on ay boyunca tedavi gördüğü hastanenin tıbbi kayıtlarında yer almıştı.

Lama'nın kaburgaları kırılmış, el parmaklarından birinin tırnağı sökülmüş ve kafatası ezilmişti. Sopa ve elektrik kablolarıyla dövülen Lama'nın vücudunda yanıklar vardı.

Tüm bu işkenceler, küçük kızın babasıyla oturduğu sırada meydana gelmişti. Suudi hoca, Lama'nın annesinden ayrı yaşıyordu.