Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Behiye Kır'ın Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan ailesi, kızlarının PKK tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Genç kızın annesi, "Kızımın hayatından endişe ediyorum, onu bir an önce kurtarın" diye konuştu. Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan Ayşe-Ali Kır çiftinin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan kızları Behiye Kır 6 Aralık günü ortadan kayboldu. Kızından haber alamayınca Van'a giden baba Ali Kır, iktisat bölümü birinci sınıf öğrencisi olan kızının üniversitedeki arkadaşlarıyla görüştü. Kızının PKK tarafından kaçırıldığını öne süren baba Kır, "Okulda arkadaşlarıyla konuştum. En son Tuncelili bir arkadaşı ile görüşmüş. Günlerdir haber alamıyoruz. Kızım çağdaş bir çocuk. Gönüllü olarak dağa gideceğine asla inanmıyorum. Kızımın zorla kaçırıldığına inanıyorum" dedi. 

"MECLİS'E GİDECEĞİM" 
Kızının hayatından endişe ettiğini dile getiren baba Kır, "Kızımın bulunması için TBMM'ye gideceğim. Başbakan, Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri ile görüşüp çocuğumun geri getirilmesini isteyeceğim" diye konuştu. Behiye Kır'ın ortadan kaybolduğu 6 Aralık'ta kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde, "Böylesi daha iyi olacak eminim" diye not yazdığı görüldü. 

3 KIZ ÇOCUĞU KURTARILDI 
Öte yandan Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü üyelerince dağa kaçırılmak istenen 3 kız çocuğu Jandarmanın düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Yaşları 13 ile 18 arasında değişen çocuklar ailelerine teslim edildi.