Etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Trabzon'da eğitime kar engeli

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, eğitime Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi, Of ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Arsin ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da eğitime yarın ara verildiği, diğer ilçelerde ise eğitim öğretime devam edileceği, taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Samsun'da eğitime kar engeli

Samsun'da 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde bir metreyi aşarken hava sıcaklıklarının eksi 10 dereceye kadar düşmesi sonucu ise buzlanma olayı meydana geldi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan duyuruda “Alaçam, Ayvacık, Bafra, Canik, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Yakakent” ilçelerinde eğitime birer gün ara verildiği açıklandı.

Artvin'de eğitime kar engeli

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 4 Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, diğer ilçelerde eğitimin devam edeceği kaydedildi.

Şırnak'ta eğitime kar engeli

Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile bağlı belde ve köylerde 4 gündür yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu hatırlatıldı.

Bu nedenle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Edirne'de eğitime kar engeli

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı havanın hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla Valilik kararıyla pazartesi günü Edirne merkez ile Havsa, Lalapaşa, Süloğlu, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerindeki temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim-öğretime bir gün süreyle, Enez ve İpsala ilçelerinde de sadece taşımalı eğitim öğrencileri için eğitime bir gün ara verilmiştir.''

Bitlis'te eğitime kar engeli

Bitlis'in merkez, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile Van'ın Çatak ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi.

Kar yağışı, kapanan bazı yollar ve karayollarındaki buzlanmalar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis kent merkezi, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Ayrıca, Hizan'da engelli ve hamile kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacakları belirtildi.

Van'da eğitime kar engeli

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yaptığı açıklamada, kentte ulaşımın sağlıklı yapılamadığı gerekçesiyle okulların tatil edildiğini söyledi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun belediyelerden aldığı bilgiler doğrultusunda toplandığını belirten Kırekin, "Kurul üyeleri yaptıkları toplantının ardından, mahalle yollarının çoğunun kapalı olması, ulaşımın sağlıklı yapılamaması nedeniyle sağlıklı eğitim hizmetinin yapılamayacağına karar verdi. Bu nedenle pazartesi günü kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi" diye konuştu.

Giresun'da eğitime kar engeli

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Giresun'un Merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde yarın, Yağlıdere ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Doğankent ilçesinde de sadece köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Giresun'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamileler ile engellilerin yarın izinli sayılacakları bildirildi.

Bartın'da eğitime kar engeli

Bartın'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle yarın ve 5 Ocak Salı günü il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi. Açıklamada, uygulanacak telafi programıyla eksik derslerin tamamlanacağı vurgulandı.

Zonguldak'ta eğitime kar engeli

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan engelli veya hamile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Batman'da eğitime kar engeli

Batman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Sason ilçesinde iki, merkez ve diğer ilçelerde bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve don olayları dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesine karar verildiği bildirildi.

Sason ilçesinde yarın ve salı günü, il merkezi ve diğer ilçelerde ise yarın eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, "Kamuda çalışan engelli ve hamile personellerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.

Sinop'ta eğitime kar engeli

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının üç gündür etkisini sürdürdüğünü söyledi.

Özellikle sahil kesiminde yer alan ilçelerde yoğun kar yağışı olduğunu belirten Türkkan, "Bu nedenle yarın il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verilme kararı alınmıştır. Söz konusu ilçelerdeki okulların tamamı tatil edilmiştir" dedi.

Türkkan, diğer ilçelerde ise eğitim, öğretimin devam edeceğini kaydetti.

Bu arada Sinop Üniversitesinde yarın yapılacak sınavların da bir gün ertelendiği ifade edildi.

Mardin'de eğitime kar engeli

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli veya hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.