İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşanan ve adeta CHP'li Bayraklı Belediyesi'nin gözünü kapadığı sağlık skandalı halkın ve pazar yeri esnafının tepkisini çekiyor.

Bayraklı Belediyesi sorumluluğu içindeki Gümüşpala Kapalı Pazar Yeri, bakımsızlık nedeniyle halkın sağlığını tehdit ediyor. Kanalizasyon borularından ve tavandan sızan lağım suları mikrop saçtığı gibi aynı zamanda da ağır bir koku oluşturuyor. Pazar yeri esnafı kendi yöntemleriyle naylon ve örtü kullanarak sorundan korunmaya çalışırken belediyesinin sessizliği halkı adeta çileden çıkarıyor.

"VATANDAŞ İÇİN RİSK TAŞIYOR"

Kapalı pazar yerinde paçaları sıvayarak ve maske kullanarak incelemelerde bulunan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan, Bayraklı Gümüşpala'da yer alan Gümüşpala Kapalı Pazar Yeri'nin hijyenden uzak olduğunu ve vatandaşlar için risk taşıdığını söyledi.

Gülcan, "Uzun zamandır Gümüşpala Pazaryeri'nde yaşanan sıkıntıları dile getirmemize rağmen hiç bir şekilde çözüm bulunamadı. Burada yağmur yağdığında lağım suları pazar yerine akıyor. Pazaryeri boş olduğunda dahi kokudan girilmiyor. Burası sözde kapalı pazar yeri ancak proje ve inşaatı Otopark olarak yapıldığından son derece sağlıksız. Esnaf da çok zorlanıyor, Yük indirmek bindirmek için araçlarını içeriye sokamıyorlar" diye konuştu. 

"SAĞLIK KOŞULLARINI BAYRAKLI BELEDİYESİ BOZUYOR"

Gümüşpala Pazar Yeri'nde yaşananların mikrop saçtığını belirten Gülcan, "Gümüşpala Pazar Yeri'ndeki sorunlar günden güne artarak devam ediyor. Burası bakımsızlık ve hijyenden uzak görüntüsüyle etrafa mikrop saçıyor. Yağmur yağdığı zaman yağmur suları ile birlikte lağım suları pazar yerine akıyor. Kokudan ancak maskeyle girilebiliyor. Bu sular yeri geliyor meyve ve sebzelerin üzerine akıyor. Burada açık gıda satılarak vatandaşın sağlığı riske atılıyor. Yılarca burada yaşanan sıkıntıları her mecrada dile getirdik ancak Bayraklı Belediyesi bu konuyla ilgili hiç bir çözüm arayışı içine girmedi, hiç umursamadı bile. Zira Gümüşpala mahallesinde Akpartili Seçmenlerin ağırlıkta olmasının bunda etkin olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hangi mahallede Ak Parti oyları yüksekse o mahalleler, Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın gazabına uğruyor. Pazar Yeri'ndeki elektrik aksamı yıpranmış vaziyette birgün Allah korusun bir elektrik kazasının yaşanması riski üst seviyede.  Bayraklı Belediyesi kendi eliyle ve ilgisizliğiyle Gümüşpala Kapalı Pazaryeri'ndeki sağlık koşullarını düzeltmesi gereken yerde daha fazla bozuyor. Öte yandan pazarcıların araçları tavanın alçak olması nedeniyle pazara giremiyorlar. Bu mahallenin trafiğini büyük oranda etkiliyor. Pazaryeri'nin lavaboları pis ve kullanılamaz halde Bayraklı Belediyesi'nin bunları görmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"Bayraklı gökdelenlerden ibaret değil"

Bayraklı'daki başka bir soruna da değinen Gülcan, Bayraklı'nın yalnızca dikey yapılanmadan ibaret olmadığını belirterek, iç mahallelerde çözülmesi gereken büyüksorunlar olduğunu dile getirdi.

Gülcan, "Bayraklı'nın iç mahallelerinde vatandaşların büyük sorunları var. Bu sorunlar dile getirilmiyor. Bayraklı uzaktan bakınca gökdelenlerin bulunduğu etkileyici bir görünüme sahip olsada diğer mahalleleri maalesef öyle değil. Bayraklı tarihiyle İzmir'in kurulduğu yer. Böyle bir tarihe sahip olan bir ilçenin mahallelerindeki bu bakımsızlık bizim yüreğimizi burkuyor. Gümüşpala Kapalı Pazaryeri bir çok sorundan yalnızca biri. Bayraklı gökdelenden ibaret değil" diye konuştu.

CHP'li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklama ise dikkat çekti.

Sağlıklı ve modern pazar yerleri yapacaklarını belirten Karabağ, kapalı pazar yerleri ile ilgili sözlerinde, "Halkımızın istekleri doğrultusunda parklar yapıp, yeni pazaryerleri inşa edeceğiz. Kültür merkezleri, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla Bayrakla İzmir’in parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Mahalle aralarında kurulan sağlıksız pazaryerlerinin yerine daha donanımlı, modern görünümlü alanlar inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.