Güvenlik güçleri tarafından Cizre'ye girişlerine izin verilmeyen HDP heyeti İdil'e dönüş kararı aldı. Cizre'den gelen görüntülerde ise Osman Baydemir'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı.

OSMAN BAYDEMİR'DEN CUMHURBAŞKANI'NA AĞIR HAKARET

Cizre'ye güvenlik gerekçesi ile girişlerine izin verilmeyen HDP heyetinde bulunan Osman Baydemir, polisle tartıştı. Baydemir, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek ağır hakaretlerde bulundu. HDP'li Baydemir, Erdoğan'ı kastederek "Saraydaki Sahtekar" ifadelerini kullandı. Polise ise "bunun hesabı sorulacak" diyerek tehditler savurdu.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nden bugün Sabah saatlerinde yürüyerek Cizre'ye doğru, dağlık alandan gitmeye çalışan ve Cizre karayolunun 5'inci kilometresindeki dağlık alanda durdurulan HDP heyeti, 1 kilometre mesafedeki köye gitmek için yola çıktı.

Ancak çok sayıda çevik kuvvet polisiyle önlem alan emniyet yetkilileri, heyetin Cizre'ye doğru bir adım dahi gitmelerine izin vermeyeceklerini söylemesi üzerine heyet bir süre burada bekledi.

"İDİL'E DÖNÜYORUZ"

Yaklaşık 1 saat bekleyen HDP heyeti adına konuşan Eş Genel Başkan SelahattinDemirtaş, "Orada neler yaşanıyorsa, açsınlar birlikte bakalım. Biz şimdi İdil'e dönüyoruz ama bu geri dönüş değil. İdil'de Cizre kriz merkezini kuruyoruz" dedi. Heyet daha sonra, İdil İlçe merkezine geri döndü.