Türkiye’deki huzur ortamını saldırılarıyla bozan terör örgütü PKKpolis ve askerleri şehit etmekle yetinmiyor. Bölgenin gelişimini önemli katkı sunacak yatırımları engellemek için barajları, yolları ve köprüleri yakıp yıkan örgüt, şantiyeleri basarak her yeri ateşe veriyor. Bölgedeki gençleri eskisi gibi kandıramayan PKK, genç kızları dağa kaldırarak namuslarını kirletiyor. Konuyla ilgili şok bir açıklama yapan Ağrı Valisi Musa Işın, PKK’nın iğrenç yüzünün bir kez daha görülmesini sağladı.

Basın mensuplarına gündemi değerlendiren Işın, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Bir ilimizde 40’a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar” dedi. Işın, “Kürt köylerini basarak çocuklarını öldüren, Kürtler’in namusuna musallat olan PKK,çocuk ölümlerinin üzerinde ajitasyon ve karalama kampanyası yürütüyor” dedi.

PKK yöneticilerinden Duran Kalkan’ın, reşit olmayan kızları yaşında çocuklarla fotoğrafları örgütün çirkin yüzünü gözler önüne seriyor. 

Dağda 6 bin çocuk var

Çözüm sürecinin işlediği son iki yılda PKK’nın sadece Ağrı’da 147 eylem gerçekleştirdiğine dikkati çeken Vali Işın konuşmasını şöyle sürdürdü: “PKK’nın dağ kadrosunda 6 bin civarında çocuk bulunuyor. Bunların çoğunluğu 15-19 yaş arası. Kürtler’in hakkını savunduğunu iddia eden PKK, şu anda Kürtler’in yaşam haklarını ellerinden alıyor. Kürtler’in hakkını gasp ediyor” dedi.

Oğlunu PKK kaçıran annenin feryadı : Eğer Kürtlük buysa ben Kürt değilim!

Batman’da 6 ay önce oğlu PKK tarafından kaçırılan 9 çocuk annesi Gülcan Kaya, namaz kıldığı camiden ayrıldıktan sonra oğlundan bir daha haber alamadıklarını söyledi.

Kaya, oğlunun önceden Antalya’da turizm sektöründe çalıştığını, kazancıyla aile bütçesine katkı sağladığını ifade ederek, evladının ortadan kaybolmasının ardından yaptığı araştırmalar neticesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını öğrendiklerini kaydetti. Eşinin akciğer kanseri ve maddi durumlarının kötü olduğunu aktaran Kaya, oğlunun kaçırılmasıyla büyük üzüntü yaşadıklarını ve mağdur olduklarını dile getirdi. Acılı anne “Çocukları bomba bağlayıp patlatıyorlar. Oğlumu öldürmeyin. Eğer Kürtlük buysa, ben Kürt değil, Türk’üm.” diye feryat etti.