İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Washington Post yazarı Suudi  gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda  öldürülmesine ilişkin soruşturma ve Yalova'daki bir evde yapılan ceset aramasına  ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul  Başkonsolosluğu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayının soruşturulması  kapsamında, 7, 18 ve 31 Ekim tarihli basın açıklamalarında ayrıntılı bilgi  verildiği hatırlatılarak, şu bilgilendirme yapıldı:

"Şüpheli ya da şüphelilerce daha önceden yapılan planlama  doğrultusunda Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan Krallığı İstanbul  Başkonsolosluğunda boğularak ve cesedi parçalara ayrılmak suretiyle  öldürülmüştür. Cumhuriyet Başsavcılığımızca, tüm boyutlarıyla yürütülen  soruşturma sürecinde 1 ve 2 Ekim tarihlerinde bir plan dahilinde ülkemize gelerek  Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden Mansour Othman  M. Abbahussaın'ın olaydan bir gün önce, 1 Ekim'de Samanlı Köyü merkez Yalova  adresinde ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşı 'Ghozan' kod adlı  Mohammed Ahmed A. Alfaozan isimli şahısla iletişim kurduğu tespit edilmiştir.

Yapılan bu görüşmenin, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin  parçalara ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduğu  değerlendirilmektedir. Bu sebeple İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin 2018/5664  sayılı kararına istinaden bugün Cumhuriyet Başsavcılığımız nezaretinde İstanbul  Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama işlemleri yapılmaktadır."

 Açıklamada, gelişmeler konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı da ifade edildi.

İstanbul'dan gelen uzman ekipler lüks villanın bahçesindeki kuyudan numune alırken, o anlar an be an kaydedildi.

YALIVADA'Kİ VİLLADA ARAMA

Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Samanlı köyündeki bir villada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin güvenlik ekiplerince arama çalışması yapıldı. Yol kenarında geniş bahçesi bulunan iki katlı villaya gelen polis ve jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.  Olay yeri incelemenin de arasında bulunduğu ekipler, dedektör köpeklerin de katılımıyla aramaya villanın içerisinden başladı.

Villanın bahçesindeki kuyu da incelemeye alındı, bahçeye itfaiye aracı getirtildi. Villada sürdürülen arama çalışması daha sonra genişletilerek bitişikteki villa da aranmaya başlandı. Arama yapılan villalardan biri Suudi işadamına ait.