Mark Toner terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin silahlı kanadı YGP’ye çağrı yaptı. Türkiye’nin terör örgütü olarak ilan ettiği YPG’yi terör örgütü saymayan ABD, buna karşın Türkiye’nin baskılarıyla taviz vermek zorunda kaldı. 
HERKES EVİNE DÖNEBİLMELİ
ABD Dışişleri Sözcüsü, YPG’nin DAEŞ’ten aldığı toprakları yerel yetkililere teslim etmesi gerektiğini, böylece sığınmacıların evlerine dönebileceğini söyledi. Toner, ''Kürtlerin toprakları bir tür yerel yetkililere, yerel idareye verdiğini görmek istiyoruz'' dedi. 
ESED'İN YARGILANMASINA ABD'DEN DESTEK
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Beşşar Esad’ın uluslararası camiada yargılanması yönünde bir irade oluşursa, bu kararı destekleyeceklerini bildirdi. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Suriye’de rejimin işlediği savaş suçlarıyla ilgili yargılama yapacak mahkemenin kurulması için karar almıştı. 
PENTAGON'DAN KOBANİ'DE HAVA ÜSSÜNE YALANLAMA
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Washington'un Suriye topraklarında havaalanı inşa ettiği yönündeki haberleri yalanladı. ABD Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, yaptığı basın toplantısında “Suriye'de herhangi bir hava üssü inşa etmiyoruz veya işletmiyoruz" dedi.