.

Acılı baba "Suriye'ye gittikten sonra geri dönerken tankın üzerine çıkmış, kapağı açmış. Orada fotoğraf çekiyordu. engebeli arazide 50-60 kilogramlık kapak kapandı ve kafasına vurdu. Aldığımız bilgiye göre orada şehit oldu. Vatan sağ olsun" dedi.

Şah Fırat Operasyonu sırasında kaza sonucunda  hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın cenazesi otopsi için Şanlıurfa'ya  getirildi. Askerler tarafından cenaze aracından indirilen tabut, otopsi salonuna  alındı. Cenazenin, otopsinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma  Hastanesi morguna götürüleceği öğrenildi. 
 
ERDOĞAN'DAN TELEFON
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı’nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babası Mustafa Avcı’yla görüştü. Halit Avcı’nın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına ise sabır ve metanet dileğinde bulundu. Baba Mustafa Avcı’nın, bu kederli günlerinde aileyi bizzat arayarak acılarını paylaşmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği belirtildi. 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Şah Fırat  Operasyonu'nda geçirdiği kaza sonucu şehit olan Başçavuş Halit Avcı'nın ailesi ve  yakınlarına başsağlığı diledi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, "Şehidimiz" başlığı altında  duyuru yer aldı. 
 
"Başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın"  ifadelerinin de yer aldığı duyuruda, Genelkurmay Başkanı Özel'in mesajı şöyle: "Silah arkadaşımız, 21 Şubat 2015'te şehit olmuştur. Kahraman  personelimize, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan  rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim." 
EŞİ HAMİLE
 
Kaza neticesinde hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Avcı’nın geride kalan eşinin hamile olduğu da öğrenildi. Şehit astsubay Halit Avcı'nın memleketinin ise Trabzon Maçka olduğu öğrenildi.
 
'TANK KAPAĞI BAŞINA ÇARPTI' DENDİ
 
Başçavuş Halit Avcı’nın, Trabzon’un Maçka İlçesi’ne bağlı Gürgenağaç Mahallesi’ndeki baba evine ateş düştü.
 
Fatma ve Mustafa Avcı çiftinin 1’i kız 4 çocuğundan üçüncüsü olan Astsubay Halit Avcı’nın şehit düştüğü haberi ailesini yasa boğdu. 17 yıllık asker olan ve Genelkurmay Foto Film Merkezi’nde görev yapan Astsubay Halit Avcı’nın eşi Şöhret de hamile ve 15 gün sonra bir erkek bebek dünyaya getirecek. 
Şehit babası Mustafa Avcı, gece olayı duyduklarını ancak bilgi alamadıklarını anlattı. Oğlunun Ankara’da oturduğunu, sınır ötesinde şehit düştüğünü belirten Mustafa Avcı, "Olayı duyunca gece yatmadık. Sabah komutanlar geldi, acı haberi verdi" dedi.
 
Şehidin Ankara'da yaşayan eşi Şohret Avcı'nın hamile olduğu ve bir  erkek bebek bekledikleri öğrenildi. 
 
  Şehidin babası Mustafa Avcı, "Söylenecek bir şey yok. Benim oğlum aslan gibiydi. Çocuğu 15 gün sonra doğacak.  Çocuğunun mürüvetini göremeyecek, ne diyeyim" şeklinde konuştu. Oğlunun Ankara'da görevli olduğunu ve foto-filmde astsubay olarak  görev yaptığını anlatan baba Avcı, şunları kaydetti: 
 
"Suriye'ye gittikten sonra geri dönerken tankın üzerine çıkmış, kapağı  açmış. Orada fotoğraf çekiyordu. engebeli arazide 50-60 kilogramlık kapak kapandı  ve kafasına vurdu. Aldığımız bilgiye göre orada şehit oldu. Vatan sağ olsun." 
 
BU PAZAR ACI HABER GELDİ
 
Oğlunun her pazar günü kendisini aradığını belirten Avcı, "Beni  aramasa, annesini mutlaka arardı. Bu pazar da acı haberi geldi" dedi. Baba Avcı, oğluyla en son 3 ay önce izin için gediği Trabzon'da  görüştüğünü dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da taziye için  kendisini aradığını söyledi. 
 
KANI YERDE KALMASIN
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle ücra bir köşedeki bir insanı aramasının  kendilerini onurlandırdığını belirten Avcı, "Bize böyle değer verdiği için ona da  teşekkür ederim. Allah razı olsun" dedi. 
 
Olay hakkında Başbakan Davutoğlu'ndan bilgi alan baba Avcı, Başbakan  Davutoğlu'na, "Başbakanımız, hakkımızı mağdur etme. Çocuğumuzun kanı yerde  kalmasın" dedi. Anne Fatma Avcı da oğlunun fotoğrafını öperek, "Bana oğlumu getirin"  diyerek gözyaşı döktü. Şehit Halit Avcı'nın kuzeni Temel Avcı da Ankara'da görevli olan  amcasının oğlunun, Suriye'deki operasyonda kazayla şehit olduğunu söyledi. 
 
Şehidin, Maçka ilçesi Gürgenağaç mahallesinde toprağa verileceğini  ifade eden Avcı, "Cenazeyi bekliyoruz. Şu anda Şanlıurfa'da. Vatan sağolsun.  yapacak bir şey yok. Gerekirse biz de gideriz. Vatan için her şeyi biz de  yaparız" diye konuştu.