Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye'de 'askeri vesayet ortadan kaldırıldı' diyen sözde aydınlar olduğunu savunarak, "Hukuk cinayetleri işleyerek 'biz demokratız' diyorsunuz. Siz aydın değilsiniz, siz insan bile değilsiniz" dedi.
Tutuklu askerlerin yakınlarının düzenlediği "Sessiz Çığlık" eylemine katılan Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, yaptığı konuşmada bazı gazeteci ve aydınları eleştirdi.

"SİZ İNSAN BİLE DEĞİLSİNİZ"

Türkiye'de askeri vesayetin ortadan kaldırıldığını savunan sözde aydın bir kesim olduğunu iddia eden Başbuğ, "İnsanları korkutarak, hukuk cinayetleri işlenerek. BM kararlarını, TUBİTAK kararlarını görmeyerek. Hukuk cinayeti işleyerek askeri vesayeti kaldırdık biz demokratız diyorsunuz. Demokrasinin en önemli faktörü hukukun üstünlüğü. Siz aydın değilsiniz, siz insan bile değilsiniz" dedi.

"ORADA BİR LİSTE VAR"

Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in ölümüne de değinen Başbuğ, "Murat Albay'ın günahı neydi. Hep söylüyoruz, meşhur 5 nolu harddisk var. Bu 5 nolu harddiske bakıyoruz. Orada bir liste var. Amiral olma potansiyeli yüksek denizci subaylar. İşte Murat Albay da o liste içerisinde. Ne kadar gariptir. Cinayet filmlerini hatırlayın. Katil cinayeti işler, bir de cinayet alanında cinayeti neden işlediğine dair delil bırakır" şeklinde konuştu.