Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada vatandaşlara ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapıldığını ve bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alındığı açıklandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 23 Temmuz tarihinde Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda DAEŞ terör örgütüne yönelik bugüne kadar yurtiçinde yapılan operasyonlar detaylı bir şekilde ele alındı, söz konusu terör örgütünün ülke içindeki faaliyetleri ve oluşturduğu tehdit değerlendirildi ve bundan sonra alınacak ilave tedbirler kararlaştırıldı.

Toplantıda yapılan değerlendirmede 20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa Suruç ilçesinde DAEŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu 32 vatandaşın hayatını kaybetmesinin PKK ve yan unsurları ile marjinal sol terör örgütleri tarafından suiistimal edildiği görüldü. Örgütlerin verdikleri ilave talimatlar sonucunda birçok ilimizde kamu düzenini ve vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik eylemler, korsan gösteriler yapıldığı, güvenlik güçlerine yönelik silahlı eylemler gerçekleştirildiği ve 5 güvenlik görevlisi şehit edildiği belirtildi.

Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlara ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapıldı. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alındı. Göz altına alınanlar hakkında adli sürecin devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, Türkiye'nin dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleri ile çok boyutlu mücadelede kararlı olduğu belirtildi.