Başbakanlık konutuna böcek koyan kişinin Ahmet Kankal olduğu belirlendi.


Başbakanlık konutuna böcek koyan kişinin Ahmet Kankal olduğu belirlendi. Kankal'ın, CIA ve MOSSAD'ın eğitim merkezi olan Jamestown Vakfı'na Emre Uslu ve cemaatin referansıyla gittiği de ortaya çıktı

Başbakan'ın konutuna dinleme cihazı koymakla suçladığı polisin, paralel yapının medya ayağında yer alan Emrullah Uslu'nun devre arkadaşı Ahmet Kankal olduğu öğrenildi. Kankal'ın son 3 yılda 23 ayrı yurt dışı çıkışını eşinin rahatsızlığını bahane ederek rapor alıp gerçekleştirdiği tespit edildi. Kankal'ın son 2 yılda 233 gün yurt içi 275 gün yurt dışı olmak üzere toplam 508 gün rapor aldığı tespit edildi.

SUÇ ÖRGÜTÜ KIBRIS'TA AĞIRLANMIŞ

Takvim'de yer alan habere göre, Bir suç örgütüyle irtibatlı olduğu, dedektör temin ettiği, kredi kartı borçlarını suç örgütü üyelerine ödettiği yönünde de tespitlerin bulunduğu Kankal'ın, en son irtibatta olduğu ve bilerek yardım ettiği suç örgütü tarafından Kıbrıs'ta lüks bir otelde ağırlandığı da istihbarat kaynaklarınca tespit edildi. Kankal'ın 2011 yılı itibariyle gerçekleştirmeye başladığı 23 ayrı yurt dışı çıkışının büyük bir bölümünü Washington'a yaptığı ve burada Jamestown Vakfı tarafından düzenlenen seminer ve kurslara katıldığı öğrenildi.

MOSSAD'IN MEKANINDA

Başbakanlık konutuna böcek koymak iddiasıyla 6 Ocak 2014'te meslekten çıkarma cezası alan Ahmet Kankal'ın ABD'deki adresi dikkat çekti. MOSSAD ve CIA desteğiyle kurulan ve iki örgütünün katkısıyla faaliyet gösteren Jamestown Vakfı'nın kurslarına katılan Kankal'ın buraya Emre Uslu ve cemaatin ABD'deki referansıyla katıldığı öğrenildi.