Gerek siyasilerde, gerekse vatandaşlar arasında seçimlerin yapılması konusunda bir irade oluştuğuna dikkati çeken Yıldırım, "Sürenin bu şekilde devam etmesinin ülkemizin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları da buna dahil olunca ve dün, bugün yaşanan gelişmeler de dikkate aldığımızda böyle bir karar alma yoluna gidilmiştir" dedi.

'SEÇİMLER NEDEN ERKENE ALINDI?'


Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran 2018 Pazar günü; Cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve muhtar seçimleri yapılacağını belirterek, ülkemize, milletimize hayırlı olması dileğinde bulundu. Dün Meclis grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim yapılması gerektiği yönünde bir beyanatta bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Akabinde Sayın Cumhurbaşkanımıza bir ziyaret gerçekleştirmiş, Cumhurbaşkanımızı da bu konuyu görüşmede ele almıştır.

Sonrasında da Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın Başkanlığında partimizin yetkili kurulları bir araya gelip bütün bu gelişmeleri değerlendirmek suretiyle bir karar vermişti. Verilen karar da seçimlerin bu yıl içerisinde ve bugünden itibaren 65 gün sonra 24 Haziran'da yapılması yönünde olmuştur. Denilebilir ki, neden seçimler erkene alındı? 3 Kasım 2019'da yapılması gerekiyordu, neden değişti tarih diye bazıları merak edebilir." dedi. 

Başbakan Yıldırım, gerek siyasilerde gerekse vatandaşlar arasında seçimin erken yapılması konusunda irade oluştuğuna dikkati çekerek, jeopolitik durum ve güvenlik konularının da dikkate alındığında seçimin erken yapılmasının uygun görüldüğünü kaydetti.

Yıldırım şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi 16 Nisan 2017'de yapılan halk oylamasıyla beraber parlamenter sistem değiştirilmiş, ve halkımızın kabul oylarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasamızda yerini almıştır. Bu Anayasa değişikliğinin kabulünden sonra bazı maddeler, hemen yürürlüğe girmiş, bazı maddelerin de yapılacak ilk seçimlerde yürürlüğe girmesi öngörülmüştür.

'ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM'


Aradaki zaman içerisinde 2 yılı aşkın süre içerisinde zaman zaman 3 Kasım'da seçimlerin yapılması yönünde hükümetimiz, partimiz tarafından irade beyan edilmesine rağmen, seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti, süre, zaman içerisinde azalmamış artmaya devam etmiştir. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu değişikliğin artık bir an önce yürürlüğe girmesi ve fiili durumun anayasa ile uygun hale gelmesini beklemektedir, ümit etmektedir. Ve sürenin bu şekilde devam etmesinin ülkemizin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları da buna dahil olunca ve dün, bugün yaşanan gelişmeler de dikkate aldığımızda böyle bir karar alma yoluna gidilmiştir.