Başbakan Yıldırım: Devlet Kendisine Olağanüstü Hal İlan Ettmiştir
Başbakan Binali Yıldırım, TSK'daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hâl uygulamasıyla ilgili olarak, "Devlet millete değil, kendisine olağanüstü hâl ilan etmiştir" dedi.
Bakanlar Kurulu tarafından dün ilan edilen olağanüstü hâl kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Genel Kurul'da yapılan oylamada, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla 81 ilde olağanüstü hâl uygulamasını içeren Başbakanlık Tezkeresi 115'e karşı 346 oyla kabul edildi. BaşbakanBinali Yıldırım, 3 ay süreyle ilan edilen olağanüstü hâl uygulamasının kabulü sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında, "Devlet millete değil, kendisine olağanüstü hâl ilan etmiştir" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
Az önce Meclisimizde kabul edilen OHAL kararı aslında demokratik düzenimize, milli iradeye karşı 15 Temmuz gecesi başlatılan silahlı darbe teşebbüsünün doğurduğu sonuçları ve yaptığı tahribatı ortadan kaldıracak tedbirleri almaya yöneliktir. Geçmiş dönemlerdeki OHAL kararlarına baktığımzı zaman tedbirler vatandaşın yaşamını sınırlamaya ve vatandaşın hareket alanını kısıtlamaya yönelik tedbirlerdi ama 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsüyle millet hükümetiyle, bütün siyasi partileriyle, başkomutanıyla bir olmuş, kenetlenmiş ve bu darbeci bozuntularını bertaraf etmiştir.
Bu süreç içerisinde çok insan, çok kurum, büyük bir kadirşinaslıkla, ülke sevgisiyle bu kalkışma hareketine en net şekilde duruş sergilemiş ve Türkiye, dünyaya bir demokrasi destanı yazdığını göstermiştir. Kısacası bugün alınan karar ile devlet millete değil, kendisine olağanüstü hal ilan etmiştir.