Yenikapı arasındaki 700 metre uzunluğundaki bağlantı metrosunun açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Vatan Caddesi’nin Aksaray girişinde yapıldı. Konuşmaların ardından metronun açılış kurdelesi Davutoğlu ve kendisine eşlik eden protokol üyeleri tarafından kesildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açılışını yaptığı Aksaray- Yenikapı Metrosu’na İstanbul Kart’ını kullanarak bindi. Ancak kendisini takip eden kalabalığın büyük bir kısmı aynı hassasiyeti göstermedi. Birçok kişi turnikelerden atlayarak geçti.

BAŞBAKAN KARTLA, BİR ÇOK KİŞİ İSE KAÇAK BİNDİ

İlk seferi başlatmak için Davutoğlu, metroya yöneldi. Başbakanın İstanbul Kart’ı vardı. Kartını okutup turnikeden geçti. Ancak protokolün arkasındaki kalabalık aynı hazırlıkta değildi. Onlarca kişi turnikelerden atlayarak geçti. İlk deneme seferinde vatman koltuğunda Davutoğlu oturdu. Davutoğlu’nun kullandığı metro kısa sürede Aksaray’dan Yenikapı’ya ulaştı.

ENTEGRE OLDU

Bu yeni hatla Kartal’dan metroya binen bir yolcu, Marmaray’a aktarma yaparak Yenikapı’ya ulaşabilecek. Ayrıca Aksaray-Havalimanı-Başakşehir hattına aktarma yapabilecek. Aynı hattan Yenikapı-Taksim-Hacıosman metrosuna da geçiş olacak.

ULAŞIM KISALDI

Aksaray -Yenikapı hattı ile Kartal ile Yeşilköy Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek. Bağlantıyla birlikte Topkapı-Sultançiftliği ve Otogar-Başakşehir metro hatları ile Merter-Bağcılar tramvay hattı da Marmaray ile entegre hale getirildi.

fft16_mf4957427.jpeg

turnike-atlatan-acilis-4957359.jpeg