Genel Kurul'da, CHP'nin, Türkiye'nin sınır güvenliği ile ilgili verdiği araştırma önergesinin dün ele alınması önerisi görüşüldü.

Hükümetin Suriye politikasını terk etmesi gerektiğini dile getiren MHP'li Adan, Başbakan Erdoğan'ın, ABD'den, "Beni düştüğüm Suriye çukurundan kurtar" diye yardım isteyeceğini öne sürdü. Çözüm süreciyle ilgili eleştirilerde bulunan Adan, "Adaletli bir hükümet işbaşına geldiğinde Başbakan, bakanlar, yöneticiler hayatının geri kalanını hapishanede geçirecek. Bu kadar suç işlenen bir döneme rastlanmamıştır" dedi.

‘Kabadayılık yapma'

Adan'a yanıt veren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Çok yadırgadım. Meclis, öfkeyle, kinle siyaset yapma yeri değil. Buraya gelenler kabadayılık yapmaz, buraya gelenler fikir söyler. Söylediğiniz cezaevi sözleri acizliktir. Millet size o iktidarı vermeyecek ve siz de asla böyle bir şey yapamayacaksınız, sadece konuşacaksınız. Kabadayılıkla iktidar yapmıyoruz" dedi. Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Adan'ın konuşurken "lan" dediğini belirterek, sözünü düzeltmesini istedi. Bunun üzerine Adan, "‘Ulan' bize yakışmayan laftır" diye konuştu.