Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki toplu açılış töreninde halka hitap eden Erdoğan, Sağlık Bakanı'nı yanına çağırarak kürsünün karşısındaki pankartı gösterdi. Pankartın kime ait olduğunu sordu...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne'deki ikinci durağı Uzunköprü ilçesiydi. Kalabalık Cumhuriyet Meydanı'nda beklerken havada Başbakanı taşıyan helikopter belirdi. Saat 13:00'de planlanan tören, bir saat gecikmeyle başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü'deki toplu açılış töreninde konuşmaya başlamıştı ki, aynı zamanda Edirne Milletvekili olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu kürsüye çağırdı.

Müezzinoğlu'na önce kalabalık içinden birini işaret etti. Müezzinoğlu kalabalığa yöneldi. Erdoğan, Sağlık Bakanı'nı yeniden yanına çağırdı. Bu sefer de tam karşısındaki pankartı gösterdi. Pankartın kime ait olduğunu sordu. O pankart CHP'li Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'in imzasını taşıyordu. Büyük bir tarihi caminin fotoğrafının altında " Kaderine terk edilen tarihi eserler, şimdi hayat buluyor " yazıyordu.

Müezzinoğlu yerine otururken Başbakan konuşmasına başladı. Müezzinoğlu protokole geçince yanında oturan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e o pankartı gösterdi. İki bakan pankartı uzun süre inceledi. Başbakan Erdoğan bugün Edirne'de yaptığı konuşmada CHP'yi suçlarken, " Onlar bizim güzelim tarihi eserlerimi yıkanlar değil mi, CHP zihniyeti camileri yıkıp satanlar değil mi?" diye konuşmuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Uzunköprü konuşmasını kısa tuttu. Ardından Trakya gezisinin son durağı olan Keşan'a geçti.